Vandaag op deze mooie en zonnige ochtend in Vlaardingen stond iets bijzonders op de planning. De nog jonge en onervaren spelertjes van de JO8-2 mochten vandaag voor het eerst een wedstrijd gaan spelen in de JO8 afdeling. En nu hoor ik jullie denken wat is daar nu zo bijzonder aan…. Nou dat is niet zo heel moeilijk eigenlijk daar deze kids nog nooit een wedstrijd hebben gespeeld op zo’nnnnnn groot veld….. en dan ook nog eens na maanden lang überhaupt geen wedstrijden te hebben gespeeld door Corona en de zomervakantie. Dus petje af voor deze kanjers die vol goede moed en wat zenuwen het veld van Zwaluwen betraden.
De eerste minuten waren voor beide ploegen nog wat onwennig, de kids hadden wat moeite met het overzien van het grote veld. Zwaluwen opende de score waardoor mvv’27 wakker werd geschud. Onze keeper Caithlyn had de nodige goede reddingen verricht alvorens Tijmen door een mooie solo actie de 1-1 erin schoot. Dat gaf hem trouwens vertrouwen om
kort daarna ook de 1-2 te maken. Daarna ging de score in de eerste helft naar 3-5 door 2 doelpunten van Tijn en nog 1 van Tijmen.
Na 20 minuten mochten de kids even bijkomen onder het genot van een beker limonadesiroop.
Al snel stonden de kids alweer te popelen om het veld te betreden voor de 2e helft. Na een korte instructie van de trainers en een keeperswissel kon de 2e helft beginnen.
In de 2e helft ging MVV’27 voortvarend van start door een doelpunt van Evy nadat ze al enkele pogingen gestopt zag worden door de keeper van de tegenstander. Daarna was het de beurt aan zwaluwen door 2 maal achter elkaar te scoren maar gelukkig liet MVV’27 zich niet van de wijs brengen en zetten nog maar een tandje bij. Dat resulteerde nog in 2 doelpunten gemaakt door Evy en Tijmen waardoor de einduitslag op 5-8 kwam te staan. Super goed gedaan met deze mooie overwinning! Alle kids vonden het super leuk  en als je dan nog ook nog je eerste wedstrijd wint is dat natuurlijk extra leuk!