Vandaag mocht het derde om 13:15 aantreden tegen Zwaluwen. Thuis had het derde verloren van Zwaluwen dus vooraf waren we gewaarschuwd. Na het verzamelen werd de bespreking zoals gebruikelijk gestart in de bestuurskamer. Hier bleek echter dat er een iemand miste. Bram lag nog lekker op een oor en werd wakker gebeld door Hakan. Dit koste Bram zijn basisplaats, maar gelukkig heeft het derde niet te klagen over beschikbare spelers en was de omzetting snel geregeld door Hakan.

Na de lekkere broodjes, koffie, thee en een helder strijdplan was het derde klaar om richting Vlaardingen te vertrekken. Deel van het plan was om niet weer de zelfde fout te maken als thuis. Door een vrije trap en zwak verdedigen kwamen we toen snel 0-1 achter en deze klap kwamen toen niet meer te boven.

Na een goede en scherpe warming-up begon het derde, zoals bijna gebruikelijk, sterk aan de wedstrijd. Zwaluwen kon niet veel meer doen dan verdedigen en MVV het spel laten maken. Tot grote kansen leidde dit in de begin fase niet. Na ongeveer 20 min spelen gebeurde toch weer waar we vooraf nog voor gewaarschuwd waren. Zwaluwen kreeg een vrije trap halverwege onze helft. De bal werd eigenlijk slecht voorgegeven en leek ongevaarlijk. Echter door slecht verdedigen en twee spelers die op het randje of zelfs over het randje van buitenspel liepen werd de bal verlengt en verdween deze achter Tom in het doel. Ondanks dat het derde de betere partij was keken we tegen een 1-0 achterstand aan.

Het derde liet zich dit keer echter niet uit het veld slaan en ging door waar het al de hele tijd mee bezig was en bleef goed voetballen. Er ontstond steeds meer dreiging voor de goal van Zwaluwen. Na een goede actie vanuit het middenveld kreeg Dennis de bal. Dennis maakte een rappe dribbel de zestien in en de verdedigers van Zwaluwen raakte hier dusdanig van onder de indruk dat ze Dennis een flinke trap gaven op zijn voet. Eigenlijk wilde Dennis doorlopen, maar de goed leidende scheidsrechter besliste dat de overtreding  genoeg was voor een penalty. Kees nam de penalty en schoot die hard en hoog buiten het bereik van de keeper tegen de touwen. Een terechte 1-1.

Na de rust ging het derde verder waar het de eerste helft geëindigd was. De eerste paar minuten na rust waren wat rommelig, maar daarna was het derde met bij vlagen erg goed voetbal duidelijk de sterkere in deze partij. Zwaluwen kwam er niet meer uit en het was wachten op de 1-2. Uiteindelijk was het Bouke die met wat geluk de bal in de zestien kreeg en de keeper van dichtbij wist te passeren. Zo kwam MVV meer dan verdiend op voorsprong. Gedurende de rest van de 2e helft werden de kansen aaneengeregen. Helaas stond de sterk keepende keeper steeds in de weg en deze redde op inzetten van Kees en Gijs zeer knap. Bij een uitgespeelde kans voor Julian hoefde hij niet in te grijpen. Deze bal ging helaas hoog over.

Waar het eigenlijk al 1-4 had moeten staan werden de laatste paar minuten zo toch nog spannend. Zwaluwen maakte het spel harder en met name de nummer 6 maakte een aantal pittige overtredingen. Die tot verbazing van de MVV’ers niet resulteerde in het spreekwoordelijke plakkie kaas. Zwaluwen ging steeds meer de lange bal spelen, maar ze werden gelukkig niet meer gevaarlijk en de sterke defensie van het derde hield het doel verder schoon.Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap groot en staat het derde nog steeds op de gedeelde 1e plaats samen met DSVP. Volgende week wacht MVV de wedstrijd tegen Hermes DVS 2. Als het derde dit vast kan houden dan blijven we voorlopig strijden om het kampioenschap!