Wederom een uitwedstrijd naar NIeuwerkerk a/d IJssel maar nu tegen JO8-5 nadat MVV’27 al in de voorjaarscompetitie met 1-6 had gewonnen van Nieuwerkerk JO8-3.

Weersvooruitzichten waren dat het tijdens de wedstrijd droog zou blijven maar die harde wind dwars over het veld maakt voetballen bijna onmogelijk.

Vanaf de aftrap om 10.00 uur direct grote kans voor Nieuwerkerk maar keeper Luuk redt prachtig, daarna kans voor Amoz maar ook keeper Nieuwerkerk redt. Na 10 minuten valt een hoge bal van Nieuwerkerk achter onze verdediging en is aanvaller van Nieuwerkerk er sneller bij om af te ronden 1-0. Vervolgens enkele kansen over en weer maar gelukkig staan onze verdedigers Jip en Daan hun mannetje en uiteindelijk vindt Amoz toch het net 1-1. MVV wordt sterker maar alle ballen gaan tegen de keeper van Nieuwerkerk aan. Een mooie solo met dito afronding brengt Nieuwerkerk op 2-1, rust.

Luuk wordt als keeper vervangen door Tijn. MVV start sterk en houdt Nieuwerkerk op haar eigen helft. Merlijn krijgt het op zijn heupen, met een hard schot maakt hij 2-2 en schiet daarna nog op paal en keeper. MVV houdt druk, een corner gaat via eigen speler in doel Nieuwerkerk 2-3!

Nieuwerkerk zoekt weer de aanval maar Guido en Nees houden Nieuwerkerk van onze goal. Plots een enorme kans voor Nieuwerkerk maar gelukkig komt Tijn goed zijn goal uit en stopt het schot. MVV zoekt weer de aanval en houdt Nieuwerkerk onder druk. Een mooie voorzet van Merlijn wordt professioneel bij de 2e paal ingetikt door Amoz, 2-4. Nieuwerkerk probeert het weer, een mooi schot verdwijnt in de bovenhoek 3-4. Toch weer spannend maar MVV is vastbesloten de overwinning mee naar huis te nemen.

Wanneer de keeper van Nieuwerkerk de bal niet goed weg krijgt, verovert Luuk met een sliding de bal en blijft doorzetten. Twee spelers houden deze stormram niet tegen en Luuk maakt vervolgens de 3-5. Nieuwerkerk gelooft het wel en Nees scoort ook nog 3-6!!

Twee keer teruggekomen van een achterstand en uiteindelijk nog dik winnen, grote klasse jongens!