De laatste echte wedstrijd voordat de jongens van een welverdiende winterstop kunnen genieten. Op deze winderige zaterdagmorgen reizen we af richting ’s-Gravenzande, waar een treffen tegen JO9-4 op de planning staat. Aan de uitwedstrijd in ’s-Gravenzande eerder dit seizoen hebben we goede herinneringen, alhoewel we toen behoorlijk verslapten. Dit keer was de opdracht van de trainers om de hele wedstrijd bij de les te blijven.

In de eerste helft start Tijn op het doel. De wedstrijd begint wat rommelig, maar al snel staat de organisatie van onze jongens als een huis. Bij een van de eerste aanvallen van Goitom gaat zijn schot nog naast, maar vlak erna zit het eerste doelpunt er al in. 0-1! Vervolgens vinden een paar mooie acties plaats, waarbij de mannen van MVV ’27 elkaar goed weten te vinden. Halverwege het eerste kwart stoomt Merlijn op aan de rechterkant en schiet vanaf de zijlijn heel mooi in het doel. 0-2! Vlak na dit doelpunt weet Goitom voor een tweede keer het doel te vinden. Hij schiet een vallende bal er in 1 keer in. 0-3! Hierna wordt Tijn nog even getest, maar hij pareert het schot en houdt de 0. Guido weet de bal vanuit de verdediging snel weg te werken, waarna het gevaar helemaal is geweken.

Het tweede kwart gaat MVV ’27 op dezelfde voet verder. Bij een mooie aanval kapt Luuk een paar tegenspelers uit en gaat op het doel af. Ondanks dat hij goed in positie staat, ziet hij dat Amoz er nog beter voor staat. Amoz schiet de voorzet van Luuk er vervolgens mooi in. 0-4! ’s-Gravenzande probeert hierna wat terug te doen, maar wederom staat de verdediging in de personen van Guido en Nees goed. Ook Tijn werpt zich als keeper nog een keer dapper voor een schot.

Na de pauze komt Luuk in het doel te staan. MVV ’27 gaat verder waar het gebleven was. Waar een poging van Nees nog in de handen van de keeper komt, weet Tijn vlak erna vanuit een draai het doel wel te vinden. 0-5! Vervolgens schiet Nees met een mooi afstandsschot het zesde doelpunt erin. 0-6! De tegenstander lijkt de moed een beetje op te geven, en de mannen van MVV ’27 zijn bijna continu voor het doel van de tegenstander te vinden. Ook Guido komt vanuit de verdediging een paar keer gevaarlijk opzetten, net als Goitom. Merlijn controleert het spel vanuit het middenveld.

Het laatste kwart breekt aan. Na een voorzet van Daan schiet Nees hard op de lat. Een voorbode dat onze mannen nog niet klaar zijn. Het eerste doelpunt in dit kwart komt op naam van Daan, die de bal er mooi inschiet. 0-7! Hierna volgt een mooie lange bal van Goitom op Daan, die de bal met links richting het doel schiet. Goitom is in de tussentijd vanuit de verdediging razendsnel naar voren gelopen om de bal uiteindelijk het doel in te tikken. Met deze fantastische sprint maakt hij de 0-8. Het laatste doelpunt wordt door Daan gemaakt, op aangeven van Nees. De eindstand komt hiermee op 0-9.

Het was weer een mooie wedstrijd als afsluiting van een leuke eerste seizoenshelft. Dat belooft nog wat voor het tweede deel. Nu eerst genieten van de winterstop, met wat toernooitjes om in vorm te blijven, maar ook met wat rustige zaterdagochtenden.