Zaterdagmorgen, 13 april 2019. Na een heel koude nacht breekt het zonnetje door en mogen de mannen van JO8-1 weer voetballen. Dit keer tegen Smitshoek, een tegenstander waar eerder dit seizoen uit met 5-1 van verloren werd. Geen gemakkelijke ochtend dus…

Stipt 9.45 uur start de wedstrijd. Amoz begint op het doel en voorkomt in de eerste minuten met een mooie redding de eerste tegentreffer. Even later is het toch zover, Smitshoek schiet de bal hard binnen: 0-1. Een wake-up call, want de mannen herpakken zich snel. Daan van U. en Jip verdedigen goed, en via een lekkere voorzet van Guido weet Luuk de bal er vanaf de zijlijn heel mooi in te schieten. 1-1! Het spel gaat vervolgens gelijk op, maar vlak na de eerste time-out zet Smitshoek weer aan en krijgen we de bal na twee mooie reddingen van Amoz niet goed weg. Smitshoek scoort de 1-2. Na deze tegenvaller zet MVV’27 weer druk. Nees schiet met vernietigende kracht richting het doel, maar de keeper weet deze bal nog te keren. Vlak erna maakt Tijn de verdiende treffer. 2-2! MVV’27 drukt door en Luuk scoort vlak erna zijn tweede van de ochtend. 3-2! Terwijl onze mannen met hun gedachten al bij de limonade zitten, weet Smitshoek vlak voor de rust tweemaal te scoren. Met 3-4 gaan we de rust in en volgen een paar tactische aanwijzingen van trainers Arie Jan en Maarten. Trainer Arie Jan bekijkt het spel tegenwoordig vanuit een iets lagere invalshoek wat een waardevolle toevoeging geeft aan de aanwijzingen.

Na rust staat Tijn op het doel. Al snel na de rust scoort Daan B., en staat het weer gelijk. 4-4! Helaas volgt alweer snel een doelpunt van Smitshoek, 4-5. Het blijft een spannende nek-aan-nekrace. Na een tackle waarbij Daan B. ten val komt halverwege de helft van de tegenstander, neemt hij de vrije trap zelf. Deze gaat er mooi in. 5-5! Hierna zetten onze mannen aan, en laten ze zien wat een groei ze het afgelopen jaar als team hebben doorgemaakt. Niet in de laatste plaats is deze groei te danken aan de fantastische inzet van de trainers Arie Jan en Maarten. Daan B. scoort vlak na elkaar nog twee keer, 7-5! Tussendoor verricht Tijn een paar mooie reddingen, waar zijn vader zeker trots op zou zijn. In alle linies wordt nu heel goed gevoetbald, Jip en Daan van U. vormen een stevig blok achterin. Op het middenveld weet Guido veel ballen mooi af te vangen en voor te zetten. Luuk staat zijn mannetje en laat niet over zich heen lopen. Nees weet met een prachtig en hard schot de weg naar het doel goed te vinden. Amoz en Daan B. proberen de verdediging van de tegenstander te omzeilen en het doel te vinden. Vlak voor tijd volgt nog een vervelende overtreding op Nees. Nees vermant zich en schiet als ultieme revanche de bal vanuit de vrije trap heel mooi binnen. 8-5! Een mooie uitslag na weer een hele leuke pot.

Na de wedstrijd kwam het bericht dat onze topper Merlijn tijdens zijn invulbeurt bij JO8-3 er 6 heeft gescoord. JO8-1, dat is een goed stel!