De jongens hadden er op deze zonnige zaterdag en na een heerlijke voorjaarsvakantie weer helemaal zin in, vooral omdat in de vakantie bij Life leuke judolessen waren gevolgd en de jongens aldaar de nodige krachttraining hebben ondergaan en tips en trics hebben gekregen die, naar bleek, gelijk in het veld konden worden toegepast. Er stond ook weer een gezellig clubje ouders langs de kant, waarbij het prettige tijdstip van spelen en het mooie weer vast ook aan zal hebben bijgedragen.

Het gehele team, bestaande uit Gotiom, Merlijn, Daan, Amoz, Luuk, Guido, Nees en Tijn was present en er werd gestart met Gotiom in de goal. Die moest gelijk aan de bak in verband met een gevaarlijke bal van de tegenpartij in de 1e minuut, maar hield deze netjes tegen. MVV ging vervolgens richting de goal van de tegenpartij, maar dankzij de sterke keeper werd ook dit schot onbenut gelaten. Al snel bleek dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren, maar MVV bleek deze 1e helft erg sterk en na een assist van Tijn op Luuk gaat de bal erin, 1-0! Vervolgens houdt Gotiom de bal van de tegenpartij weer tegen. Het gaat heen en weer het spel. Een voorzet van Nees op Amoz gaat net mis. MVV is wel strijdlustig, de jongens blijven gaan! Merlijn maakt vervolgens een prachtige goal vanaf wel dik 25 meter, 2-0! Gotiom blijft de ballen van de tegenpartij die ook blijft proberen netjes tegenhouden en ook Nees staat sterk z’n mannetje in de verdediging! In ca. de 12eminuut lukt het Victoria dan toch om langs Gotiom heen te scoren 2-1. Nog een poging van Victoria op de goal, maar deze gaat ver over.

Tijn en Merlijn worden de 2e 10 minuten gewisseld. Amoz maakt een fraaie goal in de 16e minuut. Victoria raakt wellicht een beetje gefrustreerd door de achterstand, want Luuk wordt onderuit gehaald. Hij herpakt zich gelijk en stort zich weer op het spel. Helaas wordt de vrije trap niet benut. Ondanks de sterke verdediging van Nees en Guido, die heel wat ballen ver weg van eigen goal weten te houden, scoort Victoria tweemaal achter elkaar, 3-3. Een mooie poging van Daan gaat helaas net naast. Vervolgens Victoria alleen op de goal af, maar ook deze bal weet Gotiom tegen te houden.

In de 2e helft wordt Gotiom gewisseld door Guido en wordenAmoz en Gotiom gewisseld. MVV begint weer sterk, maar komt niet door de verdediging van Victoria heen. De jongens laten zich door het nodige duw- en trekwerk van Victoria niet van de kaart brengen, de gevolgde judolessen worden waar nodig in de praktijk gebracht! Een assist van Tijn op Luuk gaat net over. Guido moet aan de bak en weet de nodige ballen uit de goal te houden. Ook een bal van Tijn naar Daan, die net niet lekker voor zijn voeten komt, gaat er niet in en een cornerbal wordt ook niet benut. Nees voorkomt nog een goal van Victoria en ook een cornerbal wordt door Victoria onbenut gelaten. Geen goals in de 1e 10 minuten van deze 2e helft.

Luuk en Nees worden vervolgens gewisseld. Een bal van Victoria richting de goal van MVV gaat net naast en een paar volgende ballen richting goal worden keurig door Guido tegengehouden.  Het geleerde in de recent gevolgde keeperstraining kan gelijk in de praktijk worden toegepast.

Helaas lukt het Victoria toch om nog twee doelpunten te maken, 3-5. Maar MVV geeft niet op en Amoz maakt een mooie goal, 4-5. Merlijn probeert het nog een keer van grote afstand, mooi schot, deze gaat maar net naast. Daan krijgt ook nog een mooie kans, maar helaas heeft Victoria ook een hele goede keeper in de goal staan. Het lukt Victoria om nog een doelpunt te maken, 4-6.

Een hele leuke wedstrijd, de jongens blijven groeien en mogen trots zijn op deze mooie prestatie, met opgeheven hoofd naar huis en laten we hopen dat er nog vele van deze leuke wedstrijden mogen volgen met mooie blauwe luchten en een zonnetje aan de hemel…