MVV27-SEMPER-ALTIUS_20-februari-2016_008

Het duel tussen de middenmoters MVV ’27 en Semper Altius draaide uit op een grote teleurstelling voor de Maaslanders. Beide ploegen maakten er in de regen en op een zwaar veld weliswaar het beste van en dat was over het algemeen niet best. Een rommelige wedstrijd waarbij de ploegen een wereldrecord probeerde te vestigen op het onderdeel ‘Verkeerde passes versturen’.

MVV ’27 was danig gehandicapt door de op wintersport zijnde basisspelers  Jeffrey Wupkes, Leon van Kersbergen, Lars Kloet, Harm Voogt en Yennick Berrevoets. De afwezigheid van deze spelers bleek vandaag toch iets te veel van het goede. Naast Dion Dickhoff, die tobt met een onwillige hamstring, was er wel de terugkeer van Jessy Zwaard te noteren.

De eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en de eerste de beste mogelijkheid bracht direct een verandering op het scorebord.  Een gave voorzet In de 17e minuut van Lourens van Rooijen werd door Rick Zwaard koppend en via de handen van doelman Joey van Dooren binnen gewerkt (1-0).

MVV27-SEMPER-ALTIUS_20-februari-2016_106

Veel kansen waren er sowieso aan beide kansen niet te noteren. Alleen Sem Maaswinkel mocht een keer vrij uithalen, maar de Rijswijkse doelman had er een makkie aan.

Semper Altius imiteerde MVV ’27 door ook haar eerste mogelijkheid te benutten. De behendige Dylan Groen schoot in de 43e minuut fraai met links in de verre hoek binnen (1-1). Blijkbaar werkte de dreun van de gelijkmaker door na de hervatting , want Semper Altius kon nu een overwicht claimen. MVV ’27 had moeite genoeg om de bal uit de eigen verdediging te krijgen en mocht dat wel lukken, dan was er vaak weer snel balverlies.

Rond de 65e minuut kon Dik Groenewegen glijdend naar de bal een schotpoging van Jordy Linnenbank tegen gaan. Mick van Oorschot en Peter Aref kwamen verder, maar vonden op hun beurt doelman Glenn Mostert. De Maaslandse doelman moest net voor het einde van de wedstrijd alsnog capituleren. Een schot van Dylan Groen wist hij nog te pareren, maar tegen de rebound van Mick van Oorschot was hij kansloos (1-2).

Vijf minuten eerder had Lourens van Rooijen een 100% kans verloren zien gaan. Hij ontving de bal iets onder zich, wilde snel uithalen, waarna de bal hard naast het doel verdween. Na het laatste fluitsignaal van de onopvallend, dus prima leidende Maurice Nieuwenhuyzen, overheerste logischerwijs de teleurstelling bij spelers en aanhang.

Opstelling: Glenn Mostert, Dik Groenewegen, Roel Nooteboom, Kevin Bouter, Jordi Lems, Coen Hordijk, Rick Zwaard, Sem Maaswinkel, Huib van Barneveldt (mark Akkerman), Jessy Zwaard (Jens de Graaf) en Lourens van Rooijen.