Zaterdagochtend 8.15 op veld 4. De goals staan alweer klaar, het veldje is alweer uitgezet. 14 enthousiaste mannetjes en 5 ontwakende trainers maken zich in de ochtendschemer op voor een veelbelovend oefenpotje tussen de JO9-1 en de JO10-2.

Het is de eerste keer dat de beide teams het tegen elkaar opnemen. De eerste minuten wordt er voorzichtig gestart. Het balbezit is in deze fase het meest voor de JO9-1, de duels worden voornamelijk gewonnen door de JO10-2. Na kansen voor de JO9-1 van Julian en Tygo is de eerste goal voor de JO10-2. Een verre pass belandt achter de verdediging van de JO9-1, waarna Ruben op keeper Mick af gaat en succesvol afrondt: 0-1. De gelijkmaker komt ook van de voet van een JO10-2-speler, maar deze actie belandt helaas in eigen doel: 1-1.

Hoewel de JO9-1 veel aan de bal is op de helft van JO10-2, is het de JO10-2 dat weer op voorsprong komt. Weer is Ruben de doelpuntenmaker, hij schuift de bal rustig van dichtbij binnen na een misverstand in de defensie van JO9-1.

Kort na de start van het tweede kwart denkt Julian, na een mooie pass van Jort, de 2-2 binnen te schuiven. Met een knappe sliding voorkomt Nick echter de gelijkmaker. De sterk spelende Wout Zwaard vergroot even later de marge. Hij buffelt zich door de JO9-1-verdediging en schiet met zijn linker de 1-3 binnen. De JO9-1 zet hierna aan en krijgt diverse kansen. Eerst is Tygo dichtbij na een harde corner van Dean, daarna schiet Joris na een mooie pass van Tygo net voorlangs. Julian krijgt de bal er kort voor rust wél in. Uit een pass van Dean schiet hij de bal nipt over keeper Lars. Ruststand: 2-3.

In het derde kwart gooit de vechtmachine van trainer Wouter Jansen er nog een schepje bovenop. JO10-2 komt steeds beter in de wedstrijd en toont zich in deze fase het sterkste. Daan en Lars vechten stevige duels uit met de JO9-1-defensie, waarmee Daan in kansrijke positie komt en de volgende goal voor de JO10-2 binnen glijdt: 2-4. Kort daarna is Lars dichtbij een nog grotere voorsprong, maar zijn poging gaat over. De volgende kans, aan de andere kant van het veld, is wel raak. Na een voorzet van Tygo schuift Julian de 3-4 binnen.

Het vierde kwart wordt furieus begonnen door de JO9-1. Enkele seconden na de aftrap schiet Sinead van afstand diagonaal de 4-4 binnen. Kort daarna stoomt Lars op keeper Mick af om de JO10-2 weer op voorsprong te schieten, maar zijn harde schot gaat net over het doel. Sinead is even later wel trefzeker. Met weer een knal van afstand raakt zij de onderkant van de lat. Coach Raymond Voogt is zeer resoluut en wijst naar de middenstip: de JO9-1 pakt zijn eerste voorsprong, de tussenstand is 5-4.

De thriller kan in deze slotfase nog alle kanten op, zeker wanneer Stijn met een schuiver de JO10-2 weer op 5-5 zet. Even later is Lars weer dichtbij een nieuwe voorsprong voor de mannen van JO10-2, maar zijn inzet mist net het doel. Het slotakkoord is aan de JO9-1. Het is Sinead die wéér een sterk afstandsschot aflevert en nog een keer de lat raakt. Joris is scherp en pegelt knap de rebound binnen: 6-5! De JO10-2 perst er nog een laatste slotoffensief uit, maar een volgend doelpunt levert dit niet meer op.