MVV 27 - SVC 08

MVV ’27 worstelt met zichzelf. In de thuisduel tegen SVC ’08 was het zeker gelijkwaardig aan de tegenstander, maar kon dit niet in een goed resultaat uitdrukken. Hoewel de instelling voorbeeldig was, doet het gemis aan scorend vermogen alle arbeid teniet. Het is het gehele seizoen al een probleem dat moeilijk op te lossen lijkt. Alle goede bedoelingen van de gastheren ten spijt, gingen de bezoekers met de punten huiswaarts (1-2).

Het duel werd vooraf gegaan met ’n minuut stilte voor de afgelopen nacht op 72-jarige leeftijd overleden clubicoon Piet Doelman. Na een lange periode in het eerste elftal zette hij zich op allerlei vlakken in voor de vereniging. Een man met enorme verdiensten voor de club.
SVC ’08 schoot feller uit de startblokken dan de thuisploeg. De eerste kans van de wedstrijd was echter aan de andere kant van het veld. Bij een prima aanval in de 7e minuut werd de vrijstaande Dion Dickhoff gevonden door Silvio Vermeer. Diens harde schot werd knap onschadelijk gemaakt door doelman Joris van Harmelen.
Een minuut later werd door SVC ‘08 de score geopend, toen Michael de Niet de bal op randje buitenspel ontving en deze twintig meter verderop met buitenkant rechts hard langs doelman Glenn Mostert knalde (0-1).
MVV ’27 verhoogde de inzet op het veld dat de laatste dagen zwaar geteisterd was door regen, natte sneeuw en hagel. Er ontstond een pittig gevecht dat prima binnen de sportieve perken bleef. MVV ’27 kwam in deze fase overigens niet veel verder dan een schotpoging van Fabian Vermeer dat naast het doel van SVC ’08 verdween.

Na de theepauze werd weer eens aangetoond dat de bezoekers iets minder moeite hebben het doel te vinden. Bij een razendsnel uitgevoerde aanval slalomde Stephen de Ruiter langs de Maaslandse verdediging inclusief doelman Glenn Mostert en gaf de bal voor op Michael de Niet die alleen nog maar zijn voet er tegen aan hoefde te zetten (0-2).
Binnen vijf minuten kroop MVV ’27 toch weer wat dichterbij. Lars Kloet opende met een splijtende pass de Wassenaarse verdediging en vond daarbij Lourens van Rooijen die tussen twee verdedigers in knap afrondde (1-2). Deze treffer in de 56e minuut gaf de thuisploeg nog volop de gelegenheid om de stand een nog beter gezicht te geven. Nogmaals, op de instelling van MVV ’27 was niets aan te merken. Het stukje geluk ontbrak eenvoudigweg.
Daarentegen moest de Maaslandse verdediging constant op haar hoede zijn voor de behendige aanvallers van trainer Bert den Best. Michael de Niet had zijn derde treffer van de middag kunnen scoren, maar Glenn Mostert wist er een hand tegen aan te zetten. Ook Stephen de Ruiter had MVV ’27 meer pijn kunnen doen, maar hij mikte de bal uit zeer kansrijke positie naast de verre paal.

De debuterende A-junioren Huib van Barneveldt en Rick Zwaard vielen naar behoren in, maar konden verder ook niet verhinderen dat de punten uiteindelijk naar de bezoekers gingen.
Een geluk bij een ongeluk voor de Maaslanders was dat alleen SC Monster ’n punt haalde, terwijl Die Haghe en Westlandia eveneens onderuit gingen. Daarentegen is er inmiddels een gat ontstaan van vier punten tussen de positie van MVV ’27 en bovenstaande ploegen als DWO en Soccer Boys.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Jordi Lems (Jessy Zwaard), Dion Dickhoff, Abdurrachman Yildiz, Lars Kloet, Fabian Vermeer (Huib van Barneveldt), Coen Hordijk, Silvio Vermeer, Roel Nooteboom en Lourens van Rooijen (Rick Zwaard).