Opnieuw wist het keurkorps van MVV ’27 de drie punten niet binnen te halen. In de zeer matige thuiswedstrijd tegen BVCB werd een 0-1 nederlaag geleden.

De Maaslanders begonnen heel voorzichtig aan de wedstrijd en lieten de gasten steeds maar komen. BVCB wist niet zo goed wat ze met de geboden ruimte aan moest, waardoor de toeschouwers niet of nauwelijks vermaakt werden.

MVV27 - BVCB

Pas na 10 minuten voetbal kwam de ploeg van Vermeer voor het eerst in de buurt van de goal van BVCB, na een schot van Robert van Mierlo. Kort daarop brak Mark Akkerman een keer door op links en gaf een voorzet, die door Silvio Vermeer net niet geraakt werd.

BVCB bleef de sterkere ploeg en kreeg wat kleine kansjes, maar de verdediging onder aanvoering van keeper Tom Binnendijk loste dat bekwaam op. Het doelpunt van spits van Offeren namens BVCB viel eigenlijk totaal onverwacht in de 25e minuut, want er leek niets te gaan gebeuren, maar hij prikte de bal fraai in de benedenhoek.

Er ontstond hier en daar wat irritatie toen de wedstrijd iets harder werd, maar de gele kaart van Roel Nooteboom in de 33e minuut was wel erg zwaar bestraft. Trainer Vermeer reageerde nogal fel naar scheidrechter Vreeswijk, die eerst waarschuwde maar uiteindelijk toch rood gaf, omdat Martin Vermeer maar bleef reageren. Wie gedacht had dat daarmee het vuurtje was aangestoken kwam bedrogen uit. MVV ’27 straalde geen enkele agressie uit en leek niet te willen winnen. In de slotfase van de eerste helft kreeg Roel Nooteboom nog een klein kansje , maar de corner van Silvio Vermeer was net iets te hoog.

Na rust speelde MVV ’27 een stuk feller en werd er veel meer op de helft van de tegenstander gevoetbald. Helaas werd er ook veel te vaak balverlies geleden waardoor echte kansen uitbleven. Nadat Robert van Mierlo met een liesblessure uitviel in de 59e minuut en Appie Yildiz zijn rentree mocht maken kwam pas in de 63e minuut een eerste kans voor MVV ’27. Echter voordat Roel Nooteboom gevaarlijk kon worden werd de voorzet van links onschadelijk gemaakt door de goalie van BVCB. Kort daarop werd de gastploeg nog een keer gevaarlijk maar de bal werd van dichtbij over het doel van Tom Binnendijk gelepeld.

Ook de wissels aan Maaslandse kant mochten niet baten, hoewel gezegd moet worden dat Ariën Oprel ( voor Lourens van Rooijen) en Martijn Ham ( voor Mark Akkerman) hard werkten. BVCB ging in de vertraging en haalde het beetje tempo dat de wedstrijd nog had, er helemaal uit. Helaas liet de scheidsrechter deze vertragings taktiek gewoon toe en derhalve bloedde de wedstrijd dood.

Helaas weer geen punten voor MVV ’27 dat zich over de positie op de ranglijst nog geen zorgen hoeft te maken. Wel ernstige zorgen zijn er over het vertoonde spel van de laatste wedstrijden, want de noodzakelijke bezieling lijkt te ontbreken. De aankomende rustperiode van twee weken kan misschien gebruikt worden om hieraan te gaan werken.

Opstelling MVV ’27: Tom Binnendijk; Lars Kloet; Roel Nooteboom; Dion Dickhoff; Jeffrey Wubkes; Jordi Lems; Robert van Mierlo ( 59’ Appie Yildiz); Fabian Vermeer; Mark Akkerman ( 72’ Martijn Ham); Silvio Vermeer; Lourens van Rooijen ( 78’ Ariën Oprel)