Op deze mooie zaterdag komt Maasdijk op het sportpark “De Commandeur” bij MVV ’27 op bezoek. Zoals er in het voorwoord werd verteld (uit het archief van Ben van Mil) is dit de 24e maal in de geschiedenis van Maasland dat Maasdijk op deze Super Saterday naar Maasland kom. De eerste keer was het seizoen 1967-1968. Eerder dit seizoen werd het in Maasdijk 3-1 voor MVV ’27. Voor MVV ’27 staat er niet zo veel meer op het spel. Daarin tegen moet Maasdijk nog flink aan de bak om niet uit deze poule naar de vierde klasse af te zakken.

De wedstrijd van heden middag stond onder leiding van scheidsrechter Jan van Gurp. Het sportpark “De Commandeur” was, dankzij het mooie weer, goed gevuld. Veel supporters uit “de Dijk” waren aanwezig voor een middagje gezellig voetbal  bij MVV’27.

MVV begon weer goed en fel aan de wedstrijd. Vanaf het begin was er inzet en werd er druk gezet op het elftal van Maasdijk. In de 9e minuut resulteerde dit in de eerste kans voor Rick Zwaard. Rick draait weg van zijn tegen stander maar het schot van hem ging net voor het doel van Maasdijk langs. In de 20e minuut was het wederom Rick die vanuit een corner net naast het doel kopt.
In de 36e minuut was het dan toch raak. MVV ’27 was volop in de aanval en Maasdijk zette daar weinig tegenover. Dick Groenewegen kopte een bal hard in na een voorzet uit een vrije trap van Jordi Lems. Deze 1-0 was dik verdient gezien het veldoverwicht van MVV ’27.

Kort daarna kreeg MVV ’27 een vrije trap op een gunstige plaats links voor het doel net buiten het penalty gebied. Dennis Louter ging eens goed achter de bal staan en schoot de bal in een keer in het doel tot verbazing van een ieder en zeker van de keeper van Maasdijk. Hij stond er bij en keek er na. In de 42e minuut scoort Maasdijk dan toch tegen. Echter voordat de aanval afgerond was en de bal in het doel lag stond de grensrechter van MVV ’27, Ronald van der End, al met zijn vlag omhoog voor buitenspel. Op appelleren van spelers van Mvv’27 ging de scheidsrechter alsnog naar de grensrechter. Na een goed gespreek met Ronald van der End keurde hij het doelpunt alsnog af. Dit tot grote ergernis van Maasdijk, hetgeen tot veel commotie leidde. MVV ’27 ging met een 2-0 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft een zelfde beeld als in de eerste helft, MVV ’27 had het veldoverwicht. Ondanks dit wist Maasdijk in de 59e minuut, na een scrimmage voor het doel van Glen Mostert, de bal toch in de touwen te jagen. Ondanks deze 2-1 was er nog niets aan de hand. MVV ’27 kreeg nog een aantal kansen maar scoorde niet. Maasdijk wist daar weinig tegenover te stellen totdat Dick Groenewegen, de doelpuntenmaker van het eerste goal , op een ongelukkige manier hands maakte in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Door Ferhat Sonmez werd deze kans benut. Hij schoot de bal snoeihard in. Glenn raakte bal nog maar deze ging te hard om hem te stoppen.  Tegen de verhouding in stond het toch 2-2. In de laatste minuten werd Roel Nooteboom nog naar het middenveld gedirigeerd maar dat mocht niet meer baten. Er werd niet meer gescoord dus de eindstand bleef 2-2. Voor Maasdijk weer een puntje erbij, MVV ’27 had meer verdiend. Man van de wedstrijd werd Jordi Lems

Voor MVV ’27 kwamen in het veld: Glenn Mostert, Roel Nooteboom, Dennis Louter, Lourens van Rooijen, Joeri van Dongen, Jordi Lems, Coen Hordijk, Huib van Barneveldt, Sem Maaswinkel, Rick Zwaard en Dick Groenewegen. Invallers: Bret Rhijnsburger (Huib v Barneveldt) en Joey van Oosten (Dennis Louter).