Op het zonovergoten sportcomplex van MVV’27,  een vol terras met biertap, een nieuwe sponsor op het scorebord, een wedstrijdbal van Windmill Metal Company en een wedstrijdveld wat er netjes groen bij ligt. Aan de voorbereidingen van de wedstrijd MVV’27 – Quick Step zal het niet gelegen hebben. Wat Ben van Mil al in zijn voorwoord zij, dit is de eerste van de twee confrontaties tegen Quick Step. Over 14 dagen staat de return in Den Haag op het spel. Vooraf altijd weer benieuwd hoe MVV wedstrijd oppakt tegen het altijd fysieke Quick Steps.

Opkomst MVV '27 - Quick Steps

MVV begon wedstrijd goed. In de 3e minuut was er de eerste kans voor MVV. Lars Kloet, later de terechte man van de wedstrijd, zag uit een vrije trap zijn schot ternauwernood gestopt door de keeper Jeffrey Plugge. In de 6e minuut een scherpe voorzet voor het doel van Quick Step. De keeper zat mis maar er was net geen speler van MVV in de buurt. Ook Quick Step kreeg kansen. In de 8e minuut ging Roan van Baaren alleen op onze keeper Twan af. Dankzij een mooie redding van Twan werd er niet gescoord. Toch was het de ploeg van Quick Step die het eerst scoorde. Door onze grensrechter Hans Zwaard werd (terecht) gevlagd voor buitenspel echter de scheidsrechter liet hem staan (wat vaker zou gebeuren tijdens de wedstrijd) en liet doorspelen waardoor Roan van Baaren nu wel het doel wist te vinden.

MVV '27 1 - Quick Steps 1_096

Na de aftrap was er gelijk weer een kans voor MVV’27.  MVV was zeker niet de mindere partij. In de 24e minuut pikte Lars Kloet een afvallende bal op na een corner en schoot met een streep de 1-1 binnen. MVV bleef hierna goed voetballen en liet zich niet intimideren door het harde fysieke spel van Quick Steps. In de 37e minuut wist Erik van Geest een mooie voorzet van Michael Berrevoets in te koppen. Net voor de rust werd het zelfs 3-1 door een mooie voorzet van Harm Voogt op Laurens van Rooyen. Deze laatste maakte dit netjes af.

MVV '27 1 - Quick Steps 1_117

In de tweede helft eenzelfde beeld als in de eerste helft. Quick Step probeerde nog wel een aansluittreffer te maken maar kon geen uitgespeelde kansen creëren. In de 60e minuut werd er een doelpunt van Erik van Geest afgekeurd. Wegens vermeend buitenspel. In de 64e minuut was het dan toch 4-1. Uit een corner van Michael Berrevoets wist Lars Kloet raak te koppen.

MVV '27 1 - Quick Steps 1_158

In de 70e minuut krijgt Quick Step een penalty cadeau van de wat warrig fluitende scheidsrechter Predrag Obradovic. Jordy Lems schoot netjes de bal weg maar daarbij ging tijdens dit duel de speler van Quick Step onderuit in het penaltygebied. Door de aanvoerder Jordy Versteeg werd deze penalty  netjes ingeschoten. Twan dook de goede hoek in maar kon er net niet bij. De stand van 4-2 bleek tevens de eindstand. Het spel ging verder over en weer, er vielen er nog wat gele kaarten aan weerskanten maar er werd niet meer gescoord. Man van de wedstrijd werd Lars Kloet.

Voor Mvv’27 kwamen in het veld: Twan Lansbergen, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes,  Jordi Lems, Harm Voogt , Lourens van Rooijen ( Bret Rhijnsburger), Michael Berrevoets (Joris Sonneveld), Dennis Louter (Roberto van der Pol), Leon van Kersbergen, Erik van Geest en Thijs de Vast.