In het weekend van zaterdag 15 februari was er een oefenwedstrijd tussen clubteams JO9-2 en JO10-2. Het leekeen vervolg op de wedstrijd die vorig jaar op 2 maart was gehouden (8) met vrijwel dezelfde samenstelling van jongensbij beide teams. Wie zou er nu gaan winnen?

Het viel in ieder geval op dat de jongens van JO10-2 gegroeid waren. Vrijwel alle jongens van JO10-2 waren een kop groter en hadden daardoor een fysiek voordeel. Ze konden goed en hard trappen en dat was ook te zien bij sommige momenten in de wedstrijd.

Om 09:45 werd gestart met Daan in het doel die Guido en Merlijn als verdedigers had. Luuk, Amoz en Nees vormden de aanval. JO9-1 mocht starten in het thuistenue. Hetvisitekaartje werd in de eerste minuut afgegeven door Amozmet een schot op de paal. De aanvallers van JO9-1 konden elkaar even later weer vinden. Na wederom een bal op de rechterpaal door Amoz kon Luuk in de rebound een doelpunt maken. De score werd geopend met 1-0. Drie minuten later kwam Nees voor het doel en scoorde het tweede punt (2-0). Daan voorkwam een tegendoelpunt door een schot op het doel van JO10-2. Vlak voor de eerste rust kon Luuk scoren na een combinatie van Nees, Amoz en Luuk (3-0).

In het tweede kwart van de wedstrijd werden Luuk en Guido gewisseld voor Tijn en Goitom. Wellicht door de wisseling van jongens kwam JO10-2 wat vaker bij het doel. Vanuit een uitbalsituatie kon JO10-2 scoren met een hard schot via Neesdie nog probeerde de bal van richting te doen veranderen. Ook JO10-2 was van de nul af (3-1).

De keeper van JO10-2 bleek genoeg te doen krijgen. Een aantal keer kon hij schoten van Amoz, Goitiom en Tijn tegenhouden, maar Nees zorgde vlak voor rust voor de 4-1 via een voorzet van Amoz.

Na pauze werd er van helft gewisseld en kwamen Luuk en Guido weer in de wedstrijd. Tijn werd keeper. Nees en Merlijn stonden reserve. Kort na rust viel er een tegendoelpunt via de lat en keeper Tijn (4-2). Daarna werd met een hard schot door een goed spelende aanvaller van JO10-2 de 4-3 gemaakt. JO10-2 verkleinde hierdoor de achterstand. Het bleef een spannende wedstrijd. Wegens hands bij JO10-2 mocht Luuk een penalty nemen die hij koelbloedig nam (5-3).

In het laatste kwart werden Amoz en Daan gewisseld. Nees en Merlijn kwamen weer in het veld. Via een combinatie vanuit de verdediging via Nees naar Luuk werd 6-3 gemaakt. De 7-3 kwam snel daarna door Goitom. Vanwege een ongelukkige val van twee spelers van JO10-2 werd de keeper gewisseld. Luuk maakte de 8-3. Voordat werd afgefloten kwam het laatste doelpunt door een vrije trap van Merlijn.

Na het nemen van de penalty’s konden de kinderen terugkijken op een leuke ochtend. Voor JO9-1 was het mooi om na een paar verloren wedstrijden weer moed te kunnen putten uit een gewonnen wedstrijd. Dit biedt weer perspectief voor de komende wedstrijden. Na regen komt zonneschijn.