Zaterdag 6 december gaat de boeken in als een succesvolle zaterdag voor de selectieteams. Naast de overwinning van MVV 1 op gedeeld koploper VDL won ook MVV 3 van koploper FC ‘s-Gravenzande 5. Dit team, met allemaal ‘bekende’ MVV’ers, is nog altijd op zoek naar een enthousiaste trainer.

Lees hieronder het verslag van hun wedstrijd.

Het derde wint van de koploper.

De voortekenen waren al goed. Op dinsdag keerden al vijf spelers terug van vakanties en blessures en op donderdag werden we ook nog eens versterkt met twee spelers van het 2e. Uiteindelijk vertrokken we zaterdagochtend met 15 man richting ’s-Gravezande. Het weer was goed en we mochten aantreden op veld 1. Waar ’s-Gravezande bij winst de eerste periode zou pakken, hadden wij de punten hard nodig om weer richting de middenmoot te klimmen. We besloten daarom ook om vanaf de eerste minuut vol druk te zetten op hun verdediging. Hierdoor kwam ’s-Gravezande niet aan voetballen toe. Aan de andere kant gaven ze ons wel alle ruimte om rustig op te bouwen en de aanval te zoeken. Wij waren dus ook de betere ploeg. Na een paar speldenprikjes kwamen we ook verdiend op voorsprong. Haysam kreeg randje 16 de bal, draaide naar zijn linkerbeen en schoot via een tegenstander in de linkerbovenhoek. Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten, na een snelle counter kon hun spits simpel de 1-1 binnentikken. Na deze domper pakten wij ons spel snel weer op en vijf minuten voor rust leverde dit weer de verdiende voorsprong op. Gijs de Jong kreeg de bal in de diepte, bleef knap op de been na een tackel van een verdediger en schoof de bal in de benedenhoek.

Helaas konden we ook deze voorsprong niet lang vasthouden, want een minuut voor rust strafte ’s-Gravezande geklungel in onze verdediging af en gingen we rusten met 2-2. In de tweede helft brak er een waar voetbalgevecht uit. Wij bleven wel de bovenliggende partij, maar onze gelegenheidskeeper Mark Jansen moest toch een paar keer ouderwets gestrekt naar de hoek. Zelf kregen we ook weer een aantal kansen, maar de bal wilde er niet in. Tot we vijf minuten voor tijd een vrije trap kregen op zo’n 35 meter van het doel. Carlo gooide de bal voor het doel, Wouter verlengde de bal en via de lat kwam hij voor de voeten van de geheel vrijstaande Rick vd Meijs. Deze keer lukte het ons wel om de voorsprong te behouden en zo haalden we onze 3e overwinning van het seizoen binnen.

Opstelling het derde: Mark Jansen, Julian (Arjan), Mike, Wouter, JW, Bram, Carlo, Danny (Rick vd Meijs), Gijs de Jong (Kees) , Joeri, Haysam (Aad)