In een duel, waar vooraf mogelijk toch tegenop werd gezien, zetten de Maaslanders de tegenstander uiteindelijk redelijk eenvoudig opzij. Honselersdijk is de huidige nummer drie en zette ’n week eerder GDA met duidelijke cijfers aan de kant. Echter, MVV ’27 speelde met veel concentratie, stak veel energie in het verstoren van de aanvalsdrift van de bezoekers en dat leverde een prima rendement op. Topscorer Tom van Veen van Honselersdijk (15 treffers) kwam nauwelijks in de buurt van het Maaslandse doel en dat gold ook voor zijn teamgenoten. Meer dan één goede mogelijkheid tot scoren viel er dan ook niet te noteren bij de gasten. Dat was aan Maaslandse zijde wel anders. Zij creëerden alleen al in het eerste bedrijf drie goede mogelijkheden én na de theepauze had men de bezoekers door iets meer leepheid met het schaamrood op de kaken naar huis kunnen sturen.

MVV27---HONSELERSDIJK_30-januari-2016_007

Voorafgaande aan het duel was er een indrukwekkende minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden van A2-keeper Thijs Ammerlaan ’n week eerder. Op zo’n moment realiseer je jezelf dat we het voetbal vaak belangrijker maken dan dat het eigenlijk is.

Het eerste kwart van de wedstrijd was er een overwicht voor MVV ’27 en dat leidde direct tot goede mogelijkheden om de brilstand van het scorebord te doen verdwijnen. Bij een vrije trap van Mark Akkerman schampte de mee opgekomen Roel Nooteboom slechts de bal bij een leeg doel en Lourens van Rooijen zag keeper Tom van Schie bij zijn uitval als hinderlijke onderbreking.

MVV27---HONSELERSDIJK_30-januari-2016_034

Het was dus even wachten op een beloning en deze deed zich in de 26e minuut dan ook voor. Coen Hordijk stuurde op listige wijze Mark Akkerman weg die de recht voor het doel lopende Leon van Kersbergen vond. De spits bediende op rechts Lourens van Rooijen die hard binnen knalde (1-0).

Door de inzet die MVV ’27 op het loodzware veld toonde, kon het Honselersdijk ver van het doel van keeper Glenn Mostert weghouden. Zonder veel problemen kon men dan ook aan de thee.

MVV27---HONSELERSDIJK_30-januari-2016_020

Vrij snel na de hervatting kwam MVV ’27 op 2-0. Na een combinatie tussen Mark Akkerman en de sterk op dreef zijnde Lourens van Rooijen schoot de laatstgenoemde, maar diens inzet kon door doelman Tom van Schie nog tot hoekschop werd verwerkt. De hieruit volgende trap van Lourens van Rooijen werd door Jeffrey Wupkes binnen gewerkt.

Met deze ‘wind’ in de rug kreeg MVV ’27 nog meer mogelijkheden. Het enige wat de ploeg van trainer Peter Broekman kon worden aangerekend was dat men onzorgvuldig met die kansen omsprong. Een schot van Jeffrey Wupkes verdween net naast de paal en Mark Akkerman stuitte bij zijn uitval op een verdediger op de doellijn. Iets meer gogme had de score dus verder kunnen opvoeren.

Honselersdijk zag pas in de 68e minuut haar eerste en enige reële kans van de wedstrijd toen Nando Kok een voorzet van Luke Groeneboom net naast kopte. Het moge dan ook duidelijk zijn dat er aan de overwinning van MVV ’27 niets gestolen was.

Rest nog te stellen dat scheidsrechter Remco van der Hul een prima partij floot en de gele kaarten op zak hield. De kleine akkefietjes in het veld loste hij simpelweg met wat woorden op.

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Harm Voogt, Jeffrey Wupkes, Coen Hordijk (Dik Groenewegen), Jordi Lems (Dion Dickhoff), Mark Akkerman (Huib van Barneveldt), Leon van Kersbergen en Lourens van Rooijen.