MVV ’27 ging weliswaar met een prima tussenstand van 0-2 aan de thee, maar het na de onderbreking furieus gestarte HVV Hercules had de stand in no time weer gelijk getrokken. Vervolgens ontstond er een strijd die beide kanten op kon gaan. De Maaslanders bleken uiteindelijk toch de meest gelukkige partij te zijn. Een rake kopbal van linksback Jaco Buynink in de 88e minuut zorgde voor de drie punten in de knip.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Moen Parmessar ontstond er een interressant spelletje met twee ploegen die onvoorwaardelijk de aanval zochten in een meer dan behoorlijk tempo.
Dennis Louter mocht na zo’n drie minuten al uithalen, maar vond keeper Leon Marin op zijn weg. MVV ’27 mocht vervolgens dan weer de handen dichtknijpen dat HVV Hercules-aanvaller Andres Manuela tweemaal in kansrijke positie niet scherp genoeg was.
Zo ging het maar door met aanvallen over en weer in het friskoude decor waar de laagstaande zon, weliswaar haaks op het veld, een bijkomend obstakel vormde.

In de 37e minuut ontstond er een vlot lopende aanval van MVV ’27 over de nodige schijven waarna Dennis Louter zich in de zestien langs enkele tegenstanders wurmde en half liggend de bal in de rechterkruising afleverde (0-1).
Die laatste periode was het een en al MVV ’27 wat de klok sloeg. Dennis Louter en Jordy Lems (schoten gered door de keeper) plus Jeffrey Wupkes (schot hard en net naast) hadden de score al verder op kunnen voeren, maar dat gebeurde pas op slag van rust. Michael Berrevoets’ hoekschop werd door Harm Voogt bij de tweede paal fraai en direct op de slof genomen en binnen geknald (0-2).

Na de wisseling van helften trok de thuisploeg direct het initiatief naar zich toe en zette MVV 27 nagenoeg vast op eigen helft. Mocht de bal dan ’n keer op de andere helft komen, kon deze daar niet al te lang in bezit gehouden worden. In de 55e minuut schoot Jean Paul Nocento de aansluitingstreffer binnen (1-2).
HVV Hercules was los en zocht logischerwijs meer. Twee minuten later volgde al de gelijkmaker van Giorgen Plaate (2-2).
MVV ’27 moest er voor waken helemaal onder de voet gelopen te worden, maar ook HVV Hercules moest even op adem komen. De wedstrijd, die geen moment saai was, golfde vervolgens continue van links naar rechts en visa versa.
De Maaslanders kwamen nu weer wat meer voor het Haagse doel waar Dennis Louter uithaalde en doelman Leon Marin met de vingertoppen de bal over de lat kon tikken.
Met nog vijf officiële minuten te gaan kreeg doelman Tom van de Broek een vrije trap tegen daar hij de bal iets buiten de zestien nog vast had voor hij zou uitschieten. Jean Paul Nocento schoot de toegekende vrije trap net voorlangs. Daar kwam MVV ’27 uitstekend weg én het werd zelfs nog leuker!
Aan de andere kant mocht ook Michael Berrevoets een vrije trap nemen en plantte deze uitstekend op het hoofd van Jaco Buynink die hard binnen knikte (2-3).

Met de nodige extra minuten te gaan, bleef het spannend. Het laatste fluitje bracht opluchting en MVV ’27 mocht zich uiteindelijk als meest gelukkige van de middag beschouwen.
Aan Maaslandse kant was er geel voor Jordy Lems en Jeffrey Wupkes. Die van Michael Berrevoets werd na afloop ingetrokken.

De opstelling: Tom van de Broek, Harm Voogt, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Jaco Buynink, Sem Maaswinkel (Rick Zwaard), Michael Berrevoets, Jordy Lems, Dennis Louter, Haysam Aradelaziz (Erik van Geest) en Aad Siranarasit (Huib van Barneveldt).