Ondanks deze positieve kop na de 3-1 bekerwinst heeft de technische leiding van MVV ’27 nog wel het een en ander aan huiswerk te verrichten. Vierdeklasser NBSVV gaf niet al te veel tegengas, maar met de competitie in het vooruitzicht zullen de Maaslanders zich van een betere kant moeten tonen. Vandaag werden de vele slordigheden nog niet al te vaak afgestraft.

Naast de geblesseerde Huib van Barneveldt en Leon van Kersbergen, plus de geschorste Harm Voogt, waren nog een aantal basisspelers om allerlei redenen afwezig. Het is te hopen dat zij snel terugkeren om toch weer wat rust in het elftal te krijgen.
Van NBSVV was in de eerste helft weinig te vrezen en MVV ’27 kon dan ook direct het initiatief nemen op het zonovergoten eigen sportpark De Commandeur. Aanval na aanval werd opgezet én de eerste treffer kon na ruim ’n kwartier worden genoteerd. Een vrije trap van Michael Berrevoets bereikte Rick Vijverberg die van dichtbij keeper Lars van de Erve koppend passeerde (1-0).

MVV '27 1 - NBSVV 1_180915_001

Binnen ’n half uur moest de thuisploeg al twee keer wisselen door blessures. Fred van Maaswaal (bovenbeen) en Thijs de Vast (schouder) zagen hun middag vergald worden en moesten het veld ruimen. Respectievelijk Jordi Lems en Bret Rhijnsburger namen de open gevallen plaatsen in.
Die laatste had een heerlijke invalbeurt, want binnen tien minuten kapte hij na een verre dieptepass van Lars Kloet zijn tegenstander uit en zette zijn team op 2-0. MVV ’27 kon ogenschijnlijk freewheelend de wedstrijd uitspelen.

Echter, met name de tweede helft gaf de technisch staf de nodige hoofdbrekens. Zoals bijvoorbeeld hoe de eigen muur en de keeper opgesteld stond bij een directe vrije trap van NBSVV op het randje van de zestien. Onvoldoende zicht achter de muur zorgde er voor dat doelman Twan Lansbergen geen schijn van kans had op de zuiver ingeschoten bal van Sjoerd Bestebreur (2-1). Diezelfde speler mocht tegen het einde op gelijke locatie en wijze nog eens uithalen, maar kwam nu niet verder dan de lat.

Tussen deze momenten door liet MVV ’27 tevens zien dat er geen penaltykiller op het wedstrijdformulier stond. Tot tweemaal toe mocht MVV ’27 aanleggen vanaf elf meter nadat in beide gevallen Aad Siranarasit onreglementair was gestuit. Zowel aanvoerder Lars Kloet als Haysam Aradelaziz mikte door het midden waardoor Lars van de Erve tweemaal kon redden en de middag van zijn leven beleefde.

MVV '27 1 - NBSVV 1_180915_180

Tussen de pingels door had Haysam Aradelaziz overigens wel de score uit een corner uit 3-1 gebracht.
Of het allemaal bij deze wedstrijd hoorde kreeg ook scheidsrechter Cees Brouwer een belangrijke bijrol. Bij een blessure van de buiten het veld liggende Michael Berrevoets gebaarde hij dat er doorgespeeld moest worden, terwijl MVV ’27 een blessurebehandeling wenste. Sytze van der Bij van NBSVV was zo sociaal om de bal vrijwillig over de lijn te spelen en kreeg prompt de gele kaart voorgehouden. Ach, misschien paste dit tafereel wel bij deze wedstrijd. Goed was het niet, maar saai ook zeker niet. Er gebeurde genoeg waar naderhand over gesproken kon worden!

Maar wat ook zeker niet onbelangrijk is: MVV 27 is ongeslagen ‘n ronde verder in het bekertoernooi én dat is wat trainer Peter Broekman nu dus vier jaar achtereen is gelukt. Toch ook zeker een compliment waard!

Opstelling: Twan Lansbergen, Sem Maaswinkel (Mike van Uffelen), Lars Kloet, Thijs de Vast (Bret Rhijnsburger), Jaco Buijnink, Fred van Maaswaal (Jordi Lems), Michael Berrevoets, Rick Vijverberg, Dennis Louter, Haysam Aradelaziz en Aad Siranarasit.