‘s-Gravenzande VR2- MVV’27 VR1 Eindstand 1-4.

Zo ken ik jullie weer!!!!

Meiden wat een verschil met vorige week. Alles wat toen net niet ging, werd nu tot in de perfectie uitgevoerd. Wat is het dan toch leuk om als trainer langs die lijn te lopen.

Vooraf gezegd in de kleedkamer dat we het goed gingen maken van wat er vorige week fout ging met zijn allen. Verliezen met zijn allen en winnen ook. Nogmaals aangegeven dat de positiespelletjes op de training echt goed gaan en dat jullie dit maar eens moesten laten zien in deze wedstrijd.

Vanaf het begin er boven op en vroeg druk zetten. Wat een verschil zeg met de week ervoor. Constant met goede aanvallen voor hun goal alleen net het afmaken lukte niet. Steeds na de aanname van de voorhoede stond ineens dat grote gele ding in die goal dat wat ze keepster noemen en ze was echt de eerste helft goed en dus voor ons het grootste probleem. Dat het na 15 minuten nog geen 3-0 stond kwam door haar. Na weer een mooie aanval zette Melis lekker door en schoot hem dit keer via dat gele ding in de rechterhoek. Heerlijke ontlading 0-1. Nu rustig laten komen denk je dan en uitbouwen. Helaas na de aftrap bal kwijt schot vanaf 20 meter en dag voorsprong 1-1. We stonden weer met beide benen op de grond tot de 35e minuut want toen was Saar onze keepster 1 been kwijt, ze gleed uit, klapte door haar enkel, licht in het hoofd en einde wedstrijd. Gelukkig zonder te vragen pakte Keash de handschoenen op en stond van rechtsbuiten ineens tussen de palen. De 1e helft verder relaxed uitgespeeld.

2e helft dames dit moet jullie helft worden. Kleine aanpassing en duidelijk aangegeven om gedoseerd als back en voorstopster mee te schuiven. Jullie gingen er weer vol voor en werkelijk de mooiste steekpasses lukten. Iedereen werkelijk waar op elke positie deed wat die moest doen. Druk zetten met zijn allen, omschakelen, lange ballen van de rechtsback naar de linksbuiten over de hele, steekpasje tussen door en pats boom 1-2. Heerlijk voetbalspel op de mat. Hierna weer steekballetje vanaf middenveld aanname Tess doorsteek Gaby en helaas schoot de hardwerkende Manon over de bal. Zo ging het eigenlijk steeds en er werd zelfs op zijn Feyenoords gespeeld, balletje mid-mid effe terug naar laatste dame en zo het spel verleggen naar andere kant, vervolgens weer lange bal, overzicht voor de goal en hatsjakiedee 1-3. Zoals ik vorige week niets kon doen, zo stond ik nu te genieten van mijn meiden. Werkelijk waar echt genieten. De tegenstander geloofde er niet meer in en zo kon de 1-4 ook vrij eenvoudig er in gelegd of gekopt worden. Fluitsignaal van de uitstekend leidende jonge scheidsrechter en handen schudden met de tegenstander en vervolgens de nooit vervelende selfie.

Overigens is deze overwinning op de 1e plaats voor jullie persoonlijk en als team echt verdiend. Jullie werken er hard voor op de trainingen en vandaag hoorde ik niemand over conditie. Het gaat erom hoe je je krachten verdeeld en de bal het werk laat doen. Op de 2e plaats is deze overwinning ook voor Msv’71 die ons in grote getale kwamen aanmoedigen in het verre sgravenzooie.

Meiden vanaf deze plaats: SJAPPOO.