Den Hoorn Vr2 – MVV’27 VR1                    Eindstand 1-6

Wiskundeles op het voetbalveld!!!!!

Na een heerlijke week van nagenieten moest het vandaag wel weer gebeuren anders is het allemaal voor niets. Den Hoorn van vorig jaar nog even besproken in de kleedkamer met de nadruk op het doorschuiven van hun voorstopster waar we toen veel problemen mee hadden. Dit goed besproken en zo het veld op. Behoorlijke wind ook en dit kon wel eens het verschil gaan maken.

Vanaf het fluitsignaal meteen er bovenop en een goed voetballend VR1 laat de bal goed rondgaan. Het blijkt een ander Vr2 te zijn als vorig jaar waarbij wij nu eigenlijk door konden schuiven en dus steeds een extra dame op het middenveld hadden. Ze wisten niet hoe ze het moesten opvangen en je hoorde dan ook alleen maar, hé ze hebben er steeds eentje meer lopen. We kregen behoorlijk overwicht en de 1 na de andere aanval waarbij de driehoekjes niet geschuwd werden konden we helaas niet afmaken door de wind die dwars over het veld stond. Uiteraard moesten we zelf uitkijken dat ze bij de weinige aanvallen niet zelf er overheen kwamen. Dit werd elke keer rustig uit verdedigd waarna we weer lekker konden opbouwen. Dan een heerlijke aanval via de linkerkant en met een schot/voorzet op de goal ging de bal er via een eigen speelster van Den Hoorn lekker in, 0-1. Nu rustig blijven voetballen en vooral de bal laag houden en zelf weer aanspeelbaar komen na inspelen van de bal. Het was nu echt genieten vanaf de zijkant. Werkelijk alles lukte ook haast. Driehoekjes, vierkantjes, parabolen, alle wiskundige vormen lukten en zelfs Joyce zag vanuit de dug-out trainingsvormen terug.  Hierna volgen nog een paar lekker aanvallen met gewoon goed voetbal waarmee we op afstand komen door de 0-2 en 0-3 voor de rust te maken. Dan de 44e minuut en een heerlijke voorzet vanuit de links back positie op de rechtsbuiten van ons en onze Keash maakt hem heel professioneel af, 0-4. Je gunt iedereen een doelpunt, maar deze was heel erg gegund, na hard werken in de 1e helft.

In de kleedkamer is het altijd moeilijk om dan nog wat te zeggen, want eigenlijk liep alles goed. We weten alleen altijd dat bij een goede 1e helft een andere 2e helft gaat komen. Het veld weer op en inderdaad het begin was dramatisch. De ballen werden niet meer strak ingespeeld, ze gingen weer hoog de lucht in en met die wind dus onvoorspelbaar. Toch blijven we positioneel goed staan ondanks dat we wisselen, het is alleen wachten op de 0-5. Uiteraard gebeurd dan het omgekeerde. Den Hoorn komt op onze helft en maakt na een leuke aanval met een schot vanaf de 16 de 1-4. Hierdoor waren wij weer bij de les en wat in de 1e helft lukte kwam nu ook weer goed uit de verf. Heerlijke aanval over rechts en wederom na een voorzet ging de bal er via een verdedigster van Den Hoorn weer in en de 1-5 was een feit. Deze jongedame had nog nooit gescoord en nu 2 keer in 1 wedstrijd. We blijven gelukkig lekker voetballen en laten de bal lekker rondgaan en proberen steeds de vrije dame te vinden. Op dit moment komen we steeds via lekkere aanvallen voor hun goal en steeds geeft de wind bij de voorzet de bal net teveel lift of snelheid mee. Hierdoor was onze bulldozer Tess steeds net te laat. Dan toch een heerlijke steekbal via de rechtshalf op de doorstomende Ro en in plaats van egoïstisch te zijn geeft ze de bal op onze Tess, die hem vervolgens in de goal deponeert van Den Hoorn en het vreugde kreetje loog er niet om, 1-6. De scheids fluit af en onder een lekker zonnetje wordt de welbekende overwinning selfie gemaakt.

Moraal van deze wedstrijd: Als we elke week met andere meiden dit voetbal op de mat kunnen leggen, dan heeft elke trainingsvorm nut.