MVV’27 VR1 – Concordia Vr1                                    Eindstand 2-2

Vvsb doet zijn sportieve plicht, Concordia verdient gelijkspel en wij lachende derde en dan toch nog 1e in de poule!!!!

Zou het vandaag weer gebeuren, zouden we bij volle winst doorgaan of zou Zevenhoven het toch gaan doen en zou Vvsb geen tegengas geven. We stonden +4 maar moesten wel winnen en het liefste met veel doelpunten. Dat was ook het enige wat ik mee gaf voor de wedstrijd, maak veel doelpunten, want een gelijkspel of kleine winst zou voor Zevenhoven de 1e plaats in de poule zo goed als zeker opleveren.

Start wedstrijd, het liep lekker, we vonden elkaar goed en er kwamen leuke combies uit. Meteen al een kans, maar helaas. De tegenstander met allemaal hele jonge meiden met als oudste iemand van 20 en als jongste eentje van 17 begonnen elkaar lekker te vinden en ze schoven eigenlijk meteen het middenveld vol. Met hun megasnelle links- en rechtsbuiten en daaronder elke keer een medespeelster, kwamen ze elke keer heel gevaarlijk voor onze goal. Ik dacht nog, verdomme dat is het spel wat wij moeten spelen. We maakten zelf ook afentoe wel gebruik van de ruimte die we kregen en konden redelijke kansen op de mat leggen. Dan een corner en de gelederen worden aangevuld in de 16 meter. De 2e paal goed bezet en na een stuit kopte Kaar hem heel apart in het netje, 1-0. Bij de tegenstander geen greintje paniek, maar bij ons voelde ik een soort van niet meer geloven in onszelf en we deden eigenlijk steeds de verkeerde keuze, waarbij Concordia eigenlijk overal tussen zat. Toch komen we nog geregeld in hun doelgebied en na een aparte aanval eindigde de bal bij Robocop en de 2-0 was een feit. Volgens de coach waren het foutjes van hun, maar dat zie je als eigen coach toch anders. Overigens hebben zij elke wedstrijd een eigen opname apparaat (een hele stellage die 7 meter de lucht in gaat), waarvan we ook een wedstrijdcopy krijgen. Iets waarmee ze denk ik over 2 jaar heel ver mee gaan komen. Ik ga ze in ieder geval volgen, ze zitten in de poule waar wij al 6 jaar in zaten, behoorlijk pittig. Uiteraard kwamen zij ook heeeeel vaak in ons doelgebied met de megasnelle buitenspeelsters, alleen ze waren zo snel dat ze ook heel vaak te snel waren voor hun eigen middenveld, want dan was er niemand die het af kon maken. Vaak wordt ik er daarom niet zenuwachtig van, maar toch sloop er een soort van angst in ons team. Dan toch weer zo een afstandballetje, die dan toch zorgt voor de 2-1, rust.

We moesten toch wat omzetten, omdat soms het belang van je eigen speelsters belangrijker is als een wedstrijd, al staat er misschien iets op het spel. Het angstigere spel werd steeds heftiger en het leek wel of zij er eentje meer hadden staan, want overal waren ze er eerder bij en bij omschakeling konden we niet de rust vinden die we de afgelopen 2 wedstrijden wel hadden. Of het dan 2-1 blijft of 2-2 maakt eigenlijk niets uit dacht ik toen, want Zevenhoven zou echt wel gaan winnen met 4 of meer doelpunten tegen Vvsb (de andere wedstrijd in de poule, die pas om 15 uur zou beginnen), althans dat zat in mijn achterhoofd. We proberen toch te blijven voetballen en de 2-1 vast te houden al weten we dat de 2-2 in de lucht hangt. De conditie die de eerste helft heel goed was en waarvan ik dacht dat het goed was, leek de 2e helft wel helemaal weg. De tegenstander kwam helemaal los en leek wel vleugels te krijgen. Dan nog effe 2 wissels die gewoon moesten en dan valt 5 minuutjes voor tijd toch de 2-2 en zou de 2-3 niet heel lang weg blijven. Jullie kunnen dan toch alles nog opbrengen om ze van onze goal te houden en dat was voor jullie de bevestiging van jullie inzet. Gelukkig fluit de goed leidende scheidsrechter af. Over de gehele wedstrijd gezien qua kansen denk wel terecht. Ik ben heel benieuwd naar de beelden of ik daar nog iets kan uithalen voor jullie. Verder dachten we natuurlijk dat het beker avontuur voorbij was.

Dan kom ik thuis en blader wat door voetbal.nl en denk laat ik toch nog effe kijken in onze poule en dan, ja dan geloof je het niet. Vvsb heeft zijn sportieve plicht gedaan en wij door.

Moraal van deze week: Wat kan de bal raar rollen en niet alleen op ons veld, wie had dit verwacht!!!!

Fijn weekend, jullie hebben nog een leuke middag gehad op MVV en na mijn appje van gefeliciteerd dames gingen jullie helemaal los, geweldig, tot maandag.