MVV’27 VR1 – Vdl Vr1             Einduitslag 0-2

Vdl neemt 3 koeien (eh punten) mee naar Maassluis!!!!!

Er zijn maar een paar wedstrijden die echt belangrijk zijn voor deze onafhankelijkonpartijdige schrijfster en dit was deze er 1 van. April de 13e staat al een tijdje op het randje van het bed. De afgelopen 6 jaar win je wel eens van iedereen in de poule, die al die jaren eigenlijk hetzelfde is, alleen van die Blauw-Witten is dat pas 1 keer gelukt en dat was 5 jaar geleden. Vandaag dus de kans na een paar goede wedstrijden van de afgelopen weken om het te laten zien.

Vooraf in de kleedkamer weinig aangegeven omdat dit zo’n wedstrijd is die op zichzelf staat. Sommigen staan stijf van de zenuwen en sommigen denken, ach lekker wedstrijdje. Al met al toch goed voorbereid de wedstrijd in. Vanaf het begin zaten we er goed in. Via de buitenkanten kwamen we op volle snelheid het eerste kwartier goed voor hun goal. Bij een mooie steekpass vanuit het middenveld werd onze rechtsbuiten in de loop vrijgespeeld en schoot ze de bal buiten bereik van de keepster op de paal (ik sprong al). Vdl kwam ook lekker in de wedstrijd en de jonkies werden goed bediend en bij een snelle aanval van hun konden ze direct de 0-1 aantekenen. Jammer, maar dit hadden we vaker meegemaakt, een achterstand. We bleven wel verzorgd combineren en hielden er gewoon geloof in. Een mooie vrije trap van ons de 16 in en na doorkoppen, geloof ik en een tikkie rolde die er in, geloof ik en ik sprong en juichte weer, maar had de fluit niet gehoord, helaas geen 1-1 maar de 0-1 bleef staan. De 1e helft bleef zo met kansjes over en weer en onze rechtsbuiten kwam daarna vrij ongelukkig in botsing en moest vroeg dit jaar paaseieren gaan zoeken (en die vond ze op haar enkel), einde wedstrijd helaas. Dit was best wel het kantelpunt in de wedstrijd. Rust.

2e helft toch weer een lekker begin met leuke aanvallen en combies van beide kanten. De dames waren lekker aan elkaar gewaagd en het bleef eigenlijk een stevige maar eerlijke pot waar alles nog in kon gebeuren. Balletje lat, balletje net naast. Het publiek wat in grote getale was gekomen terwijl het 1e ook speelde op veld 1 zag een leuke vermakelijke 2e helft. Als je dan de gehele wedstrijd bekijkt als onafhankelijk persoon dan lijkt de 1-1 een eerlijke eindstand, maar als dan de 0-2 valt in een scrimage in onze 16, dan is het niet anders en zul je de drie koeien (eh punten) aan hun mee moeten geven. Eindsignaal.

We moesten helaas onze meerdere weer erkennen in de Blue-White Army en kijken nu al weer uit naar volgend seizoen.

Moraal van deze wedstrijd: Voordat je na zo’n wedstrijd je verslag maakt, lees je eerst hun verslag en dat was een goed en eerlijk verslag ook, vandaar dat ik eindig met 3x boehhhhhhh (geluid van een koe)!!!!

Lekkere pot meiden, leuk voetbal, nu drie weken geen wedstrijden, we staan nog 2e en tot maandag.