MVV’27 VR1 – MSV’27 VR1 Eindstand 4-2

Derby!!!!

Eindelijk ging het gebeuren. Al weken keken de meiden ernaar uit. Voetballen tegen de “Maassluise vriendinnen”. Het ging al een week los op Twitter, MSN, ICQ, Whatsupp, het moest gaan gebeuren. Spanning op de koppies, maar wel ontzettend veel zin in, zouden we loskomen van de onderste plaats nadat we de meeste koplopers in deze competitie hadden gehad.

In de kleedkamer niet teveel gezegd, want zoals gezegd zaten ze vrij strak in der vel. Goede warming-up, teamfotootje en maar gewoon beginnen. Vloeiende combinaties en 20 minuten lang de bovenliggende partij. Dat daar de 1-0 uitkwam door onze invalster Marinka was heel verlossend, maar in deze fase hadden we er gewoon 4 kunnen maken. Dan krijgt MSV’27 de boel een beetje onder controle en via een paar gevaarlijke aanvallen lukt het Jordan toch om zich los te wurmen van Rachelle en die laat zich vervolgens net buiten de 16 lekker vallen. Vrije trap en de 1-1 is een feit.

In de kleedkamer niet teveel veranderd, buiten dat de ballen vanuit onze kant meer over de grond moesten en gewoon de vrije dame zoeken en dan via steekpasjes de achterlijn te halen. De tweede helft is het aftasten nog niet begonnen of dezelfde MSVster komt tussen 2 verdedigers door en schiet de 1-2 binnen. Even vertwijfeling bij mijn meiden en dan valt de schroom eraf. We gaan weer met de bekende inzet en doorzetting MSV te lijf en na een heerlijke aanval wordt het 2-2. We geloven er weer in en twee heerlijke acties van onze andere invalster Lisanne uit de MO17 zorgen ervoor dat er 4-2 op het scorebord komt te staan. Na het eindsignaal is er toch wel sprake van enige ontlading bij mijn Dames en de welbekende overwinningsselfie is een feit (hoe moest dat ook alweer).

Meiden de eerste punten zijn binnen, de komende 2 wedstrijden zijn ook erg belangrijk voor ons. Fijn is dat onze geblesseerden weer langzaam terugkomen. Keashia weer 15 minuten gehad, Kaar weer 30 min en 15 minuten gehad, Eef weer 70 minuten en Felice ook weer 60 minuten. Ziet er goed uit voor volgende week.

Ik hoop dat de wijn jullie weer goed bedeeld is geweest en de AA voor de MO17 meiden en ik hoop jullie dinsdag weer te zien op veld 4 (het hockeyveld zoals het door de tegenstander werd genoemd).

Lisanne en Marinka ontzettend bedankt weer.