Excelsior M Vr1 – MVV’27 VR1                                  Eindstand 4-3

Met opgeheven hoofd in de windt van het veld af!!!!!

Dat de wind de uitslag zo zou beïnvloedden was vooraf bij beide teams en coaches wel duidelijk. Dat het echter zo zou gaan was niet te voorspellen. Vooraf aan de wedstrijd goed getraind en donderdag redelijk ontspannen gedaan. Alle meiden op hun manier vroeg naar bed. Voor de wedstrijd de tactiek goed doorgesproken. Taken moesten goed uitgevoerd worden.

1e helft toss gewonnen dus windje mee. Mega veel wind vanachter de goal vandaan en het is lastig als je hem tegen hebt, maar wind in de rug is ook tactisch spelen. Veel op hun helft leuke combies hij moet er alleen in. Er wordt goed gespeeld via de flanken en na een mooie aanval over links rolt de bal voor de goal en Roos kan er nog net bij. Ze omspeelt de keepster en 0-1. Er moeten er meer in meiden. Come on. We blijven op hun helft want door de wind gaan alle ballen vanuit de uittrappen van de keepster met een boog weer terug. We weten ook dat het de 2e helft andersom is. Dan de nodige corners en dan is het met die wind heerlijk om in te draaien. Heerlijke curve bal en Yootje legt hem in de goal, 0-2. We blijven ondanks de wind elkaar goed vinden en achter elke aanval zit wel een gedachte. De laatste weken is dat leuk om te zien. Dan een overtreding op de hoek van de 16. Ras positioneert zich achter de bal de krult hem met de valwind in de achterste hoek, 0-3. Rustsignaal en zal dit genoeg zijn. Ik had Piet Paulusma nog gebeld of hij de wind effe kon draaien maar helaas.

Peptalk in de kleedkamer en vooral gezegd dat het net zo goed 0-6 als 4-3 ken worden. We staan er klaar voor en binnen 3 minuten 2 tegendoelpunten en de 2-3 is al snel een feit. Dit wordt een interessante 2e helft. We krijgen weer wat grip op de wedstrijd maar die wind zeg. Als je hem 20 meter weg knalt komt ie 10 meter terug en dat hebben wij nu de 2e helft. In onze koppies gaat het natuurlijk rondspoken, wanneer valt de 3-3 in plaats van de 2-4. Logisch hoor maar wel mega vervelend. Ze blijven komen en zetten constant druk en ze geloven er ook echt weer in en de 3-3 is een feit. Oh oh, wat gaat het worden. Ze blijven hoog staan en wij komen er niet onderuit. Dan slaat het noodlot toe en de 4-3 valt.  We komen nog 2 keer gevaarlijk voor de goal bij hun maar het geluk laat ons in de steek. Hard gewerkt meiden, met goed voetbal, maar het kwartje bleef lang op het randje balanceren maar is door de wind hun kant op gevallen. Velen zullen zeggen 3-0 voor met rust, hoe is het mogelijk dat je dan verliest, nou je moet erbij zijn geweest om het een beetje te bevatten.

Je hoopt eigenlijk op een gegeven moment op een gelijkspel dat zou de verhouding het beste weergegeven hebben en als neutrale toeschouwster, mag ik dat wel zeggen of zoals een speelster van hun zei, deze wedstrijden die gewoon lekker zijn om te spelen zouden zonder zoveel wind het leukste zijn want er wordt gewoon leuk en goed gevoetbald. Alleen was de invloed nu te groot. Het was verder een sportieve wedstrijd met een uitstekend leidende scheidsrechter.

Moraal van deze week: Als de wind in zo’n wedstrijd zo bepalend is, van wie heb je dan verloren?

Meiden natuurlijk hebben we niets en verder is de rest niet belangrijk maar er zat echt goed voetbal in. We kunnen hier verder mee naar de volgende wedstrijden. Zo waren de drie punten van vorige week echt belangrijk blijkt maar weer en ach verliezen van de toekomstige kampioen is dan minder erg. Aan de andere kant a(l)s we er de 1e helft 2 meer in hadden geschoten en a(l)s we die eerste 3 minuten iets scherper waren geweest of al()s die 2 kansen de 2e helft er nog ingaan. Maar a(l)s is verbrandde turf en met deze wind had dat weggewaaid geweest. Zoals de kop aangeeft, met opgeheven hoofd het veld af en op naar maandagavond en zaterdag tegen Msv’71.