MVV’27 VR1 – Schipluiden VR1 Eindstand 7-0

Keepster Schipluiden uitblinkster!!!!

Als je deze eindstand ziet kun je tevreden zijn of ontevreden. Mijn motto vooraf was, liever winnen met 3-0 en goed combinatie voetbal als 20-0 en verder er niets aan hebben. Als je de uitslagen zag in deze bekerpoule zou je vooraf zeggen, dat wordt een monsterscore. Vanaf dinsdag zijn we er al mee bezig en vooraf in de kleedkamer ook. Toch lukt het dan niet om het spel te krijgen wat we wilden. Moeilijk om je als team te motiveren en de taken uit te voeren die ik vroeg. Inherent aan het spel van de tegenstander, ga je er toch in mee.

Heerlijke zonnige zaterdagmiddag en een lekker veld om alle trainingsvormen te laten zien. Het was allemaal te gehaast, te veel willen, geen rust en overzicht. Toch hele mooie aanvallen die we wilden, alleen stond de keepster, de lat, de keepster en Oja, die keepster vreselijk in de weg. Toch een 1-0 die er heerlijk inging na een lekkere voorzet en via een kopbal stond ie op het scorebord. Zo ging het door tot de rust, alles net voorlangs of over of die keepster had hem weer. Rustsignaal gelukkig en heerlijk is het dan om terug te lopen en iedereen hetzelfde te horen zeggen, hoe het wel moet en dan zelf niets zeggen. Want ja het moest rust aan de bal, bij balbezit grootmaken, inpassen-kaatsen en openen. Echt goed dat we het wel weten, alleen de uitvoering moet binnen die lijnen met elkaar gebeuren, als team.

In de pauze dit allemaal nogmaals besproken en vooral aangegeven de bal het werk te laten doen en jezelf steeds vrij zetten als je de bal gespeeld had. Al die koppies, ja, ja en aangegeven dat ik liever die 3-0 had met goed voetbal als straks door ons opportunisme de 1-1 en elkaar dan verwijtend aankijken. Zo gezegd, zo gedaan, de tweede helft begon en de taken werden nu wel goed uitgevoerd. Door het spel van de tegenstander, die naar binnen gingen knijpen, gingen wij automatisch mee, dus na welgeteld 12 minuten vielen we weer in de valkuil van de tegenstander. In die periode hebben we denk ik wel 25 keer met overigens goed voetbal voor die keepster gestaan en die werd echt de held van de middag, alles eruit. We hadden al weddenschappen staan van dat ze handbalkeepster was tot professioneel keepster uit een 2e klasse elftal. Echt een toppertje. Toch gaan de combies dan nog beter lopen en vinden we elkaar heel goed waardoor er heerlijke doelpunten vielen. Jullie kunnen echt goed voetballen meiden en het is echt leuk om naar te kijken en geloof me als je een voetballende tegenstander hebt, is het heel anders.

Jullie mogen echt wel trots wezen na deze drie wedstrijden in de bekerpoule, 19 voor en 0 tegen. Benieuwd naar wat het in de competitie gaat brengen. De afgelopen weken heerlijk getraind en leuke wedstrijden gespeeld met goed positie voetbal. Het gaat vanaf nu weer voor het echie. Support vanaf de kant is ook altijd ruim aanwezig, dus fans genoeg vanaf de kant. Jullie grootste supporter ben ikzelf overigens.

Moraal van deze week: Als je er wel 20 in had geschoten, dan had de tegenstander niet zo blijven voetballen. Nu geloofden ze nog in 1 doelpunt en daardoor konden wij ons spel blijven spelen.