Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
MVV '27

MVV ’27 VR1: Gewonnen en daar is alles mee gezegd!!!!!!!!!!!!!!

VDL VR2 – MVV’27 VR1                                                               Eindstand 0-2

Gewonnen en daar is alles mee gezegd!!!!!!!!!!!!!!

De titel omschrijft eigenlijk heel de wedstrijd, maar daarmee doe ik VDL VR2 mee tekort. Wat een lekker begin moest worden liep haast uit op een debacle. Hetgeen ik gevraagd had, vol erop, vroeg druk zetten, bal laaghouden, strak inspelen en de rust bewaren. Nou, niets van dat alles. De tegenpartij zette ons onder druk en ging er vol op. Arthur had ze goed geïnstrueerd.

De eerste helft, bewust gekozen om eens niet te coachen vanaf de zijkant om te kijken of het onder elkaar coachen in het veld beter was. Geen bal over de grond, alle ballen die werden aangenomen kaatsten af op het scheenbeen en voordat na de aanname de bal kon worden gespeeld, dan zaten zij er al bovenop. De spaarzame goede aanvallen misten we voor de goal en het werd dus billen knijpen. Gelukkig 0-0 ruststand en sommige meiden zeiden, wordt toch eens boos Josephine, want het lijkt nergens op. Degene die mij kennen, weten dat ik al 57 jaar niet boos ben geworden, dus nu ook niet. Als we dan toch tegen een flater op moesten lopen dan maar tegen deze blauwe tijgers van VDL VR2.

2e helft nog eens aangegeven dat hetgeen wat ze deden echt onder de maat was en dat we echt feller, beter en geconcentreerder moesten gaan spelen. Mijn spreektoeter maar weer gebruikt en blijkbaar helpt dat toch sommigen om rustiger aan de bal te zijn. We konden elkaar beter vinden en met wat nood gedwongen aanpassingen op het veld moest hij gaan vallen. De conditie ebde gelukkig wat weg bij de tegenpartij en wij bleven in ieder geval combineren en na vroeg druk zetten en direct de achterlijn halen een mooie voorzet en de 0-1 was een feit. Was dit de ontlading en konden we nu verder uitbouwen? Ik kon er nog niet om juichen, want zekerheid voelde ik nog niet. Gelukkig bleven we vanuit achter lekker opbouwen en kregen we voorin wat meer ruimte. Mooie aanval en ietwat gerommel in de 16, maar omdat we doorzetten komt ie toch weer achter de goallie en was de 0-2 een feit. Hierna floot de scheidsrechter af en wensten we het jonge VR2 team van VDL veel succes in de 5e klasse competitie.

Meiden een moeizaam begin, met toch de 3 punten in de pocket, gaan we komende week nog 2 wedstrijden spelen in de beker. Zaterdag weten we waar we staan en hoe het verder gaat. Snel deze vergeten en maandag weer klaarstaan om 19.30 uur.

Moraal: Onderschatting kan het zijn, maar ook na 1 jaar alleen maar saaie trainingen was het misschien wel weer effe wennen.

Fijn weekend.

Josephine.