MVV’27 VR1 – Die Haghe Vr2                                    Einduitslag 5-1

Doelpuntenregen tussen de buien door!!!!!

Het was zover, de 2e competitiewedstrijd en lekker thuis. Tegenstander Die Haghe met een compleet ander elftal als de jaren ervoor. Overheersend waren de jeugdige meiden die in dit elftal staan. Het werd een druilerige, winderige, regenachtige, zonnige middag met een wedstrijd die om 12.35 uur begon. We zaten er direct fel op en konden mooie combinaties maken, we kregen de ruimte en gaven weinig ruimte weg. Toch is het lastig als je zo lekker speelt dat de goal niet valt, want de counters kunnen dan dodelijk zijn. Het wachten was dus op de eerste goal en dan zou dat meer rust geven. We blijven lekker combineren en tussen de regenbuien door waarbij druppels als emmers naar beneden vallen, komt de 1-0 op een goed moment. We krijgen meer ruimte en de combinaties waarbij we de bal lekker laten vallen en rondspelen om vervolgens via de andere kant op te bouwen brengt ons al snel op de 2-0. Nu is het zaak om vast te houden, hun te laten komen en die ruimte te gebruiken om er volledig overheen te gaan. Dan volgen er 10 geweldige minuten waarbij elke bal goed is en waarbij de bal gegund wordt aan degene die er het beste voor stond. Ik zeg dan wel eens, je moet egoïstisch zijn op de juiste momenten en soms gewoon zelf killen (dank je Pim). De 3-0 en 4-0 zijn dan ook van geweldige klasse om te zien hoe jullie die opzetten en “killen”. Rust.

In de pauze werden we verwend door de scheidsrechter de Hr. Aad Ham die voor de tegenstander en voor ons heerlijke druiven had mee genomen en die gingen er lekker in met de siroop van onze Riet. Die suikers hadden we nodig en droge shirts hadden ook lekker geweest maar eerst de peptalk. 4-0 moet je dan als coach wat zeggen? Meiden ga de ruimte nog meer gebruiken, bal spelen en positie kiezen en vooral niet meegaan in hun spel. Allemaal spreuken die wel gezegd worden, maar nemen ze het mee in de tweede helft? Het was zoals na de uitleg op de training tijdens een oefening. De eerste bal is helemaal klote. We begonnen dus heel rommelig en mede door de bakken water die uit de lucht vielen haalden we niet het niveau van de 1e helft. Aan de andere kant werd het spel ook wat feller en gingen we mee in hun spel en gingen we reageren met zowel verbale als non-verbale speelstijl. Op dat moment valt de 4-1 en zakken we nog verder in. We herpakken ons dan toch en vinden weer de rust met geweldige passes waarbij 2 doelpunten op buitenspel terecht worden afgefloten. Als we dan die rust ook zouden kunnen vinden, want de combinaties tot aan die beslissende pass waren geweldig, dan komt het voetbalgogme er ook weer in. Het wachten is dan op de 5-1 want die moet vallen en na een heerlijke voorzet komt ie op het koppie van onze Kaar en het is klaar. We spelen de wedstrijd lekker uit en als de scheids affluit, zie ik de blijheid van de gezichten afdruipen en dat was beter als al die druppels die tijdens de wedstrijd van jullie gezichten afdruipten.

Moraal van deze wedstrijd: Bij zulke regenbuien tijdens een wedstrijd in september, is het de uitleg na afloop to remember.