Sportclub Monster Vr2 – MVV’27 VR1       Eindstand 1-3

Dejavu qua uitslag maar ook qua beslissingen en dan weer wel in ons voordeel!!!

WIJ STAAN BOVENAAN, JA, WIJ STAAN BOVENAAN, JALALALALA. Dat klonk de gehele weg vanaf het veld tot de kleedkamer. Wat ken ik daarvan genieten meiden, het plezier na zo’n wedstrijd van jullie en die uitslag. Zelf loop ik dan gniffelend alleen naar de kleedkamer en jullie hoor ik zingend achter mij aankomen: WIJ STAAN BOVENAAN, JA, WIJ STAAN BOVENAAN, JALALALALA.

Het heeft verder niets om het lijf, want we hebben 4 wedstrijden meer gespeeld als de rest in onze poule, maar we staan 3 punten los en hullie allemaal uit de poule moeten alles nog maar zien te winnen.

Na een week van goede training was het vandaag weer een hele belangrijke derby tegen het altijd lastige Monster en met de thuis wedstrijd in ons en hun achterhoofd, en dat speelde nog steeds mee, verzamelden we in de kleedkamer. Ik had een hele tactische verandering in het veld uit te leggen aan jullie en dat was de inzet waarmee we het gingen doen. Het blok was de inzet en achteraf de uitkomst, maar een winnende coach heeft altijd gelijk. Scherp begin van de wedstrijd en we deden niet voor elkaar onder. We speelden netjes, verzorgd en de taken werden uitgevoerd zoals ik gevraagd had. We waren rustig aan de bal en hadden mooie aanvallen waarbij aan beide kanten de keepsters de nodige reddingen hadden. Buiten en binnen het veld wordt het toch anders beleefd, maar ik was echt mega tevreden. We hadden het beste van het spel en dan gebeurd altijd het andere, een terugspeelbal in de 16 bij onszelf en waar ze normaal een hijs geeft, pakt ze hem nu op en de scheids fluit terecht. Vrije trap in tweeën op 9 meter van onze goal en helaas 1-0. Koppies weer omhoog want zelfs bij een gelijkspel kunnen jullie zingen: WIJ STAAN BOVENAAN, JA, WIJ STAAN BOVENAAN, JALALALALA. We blijven lekker ballen met echt leuke combies vanaf de zijkant gezien (zo jammer dat niet iedereen dat ervaart in het veld). Vrije trap 20 meter van de goal in ons voordeel en Charelle legt aan en je ziet de bal heerlijk verdwijnen in de verre hoge bovenhoek, 1-1. We krijgen weer overwicht en door dezelfde tactiek van mijn tegenstandertrainer blijven we allebei kansen creëren. Weer een vrije trap op die afstand en weer een heerlijk schot, doelpunt, maar helaas vlag omhoog en of het nu buitenspel was of hinderen keepster, dat weet ik niet maar de 1-1 bleef staan en het doelpunt werd afgekeurd. Gelukkig effe rust en de kleedkamer in.

Ik hield vast aan de tactiek van de 1e helft want het stond gewoon goed. Lekker begin van de 2e helft met wel wat rommeliger spel. Bal aannames werden wat paniekeriger en door de druk die zij best wel op ons legden kregen we alle ballen niet meer echt lekker verzorgd weg. De omschakeling bleef echter wel goed en we konden heel vaak via de linkerkant onze Gaab vinden en dat bleef gevaarlijk. Mooie aanval over rechts waarbij Ras zich heerlijk vrijspeelt om links keihard de goal te zoeken en ik weet zeker dat ze gescoord had, maar juist op dat moment stort er een tegenstandster vlak voor mijn ogen ter aarde en het zag er heel raar uit (en er vallen niet zoveel dames voor mijn voeten ter aarde), dus ik roep keihard UIT DIE BAL, sorry Ras. Ze werd er ook echt uitgehaald en we begonnen weer opnieuw. De conditie kreeg nu de overhand en daar kwamen wij beter in uit. We wisselen nog een keer en stap van mijn eerdere tactiek af om wat meer rust te krijgen aan de bal op het middenveld en hierna een mooie aanval via links, schot op keepster, ze laat los en Ger ken de 1-2 intikken. We krijgen nu wat meer rust, mede ook omdat zij moeten komen en kunnen wij bij balbezit ook weer heerlijk opbouwen. Dan komt het moment van de DejaVu, mooie aanval over verschillende schijven (trainingsvorm) met nog een extra tikje naar onze Eef die hem heerlijk scoort. Grens vlagt, scheids gaat er met woord en gebaar duidelijk niet in mee en de grens laat de vlag voor wat die is, 1-3. Hierna is er niets meer te halen voor hun al komen ze nog met veel balbezit en mooie aanvallen in de buurt. Eindsignaal is een feit en WIJ STAAN BOVENAAN, JA, WIJ STAAN BOVENAAN, JALALALALA.

Moraal van de wedstrijd: Met zulke heerlijke wedstrijden vraag je je wel af, als we die “makkelijkere” wedstrijden hadden gewonnen, dan…. (stonden we echt bovenaan).

Maandag weer heerlijk trainen en toe gaan werken naar de echte derby. Dit zijn de wedstrijden waar het echt om gaat meiden en aanstaande zaterdag, oh, wat zou het toch een keer lekker wezen. Fijn weekend en jullie weten het: WIJ STAAN BOVENAAN, JA, WIJ STAAN BOVENAAN, JALALALALA.