MVV’27 VR1 – Dsvp Vr3                 Eindstand 3-0

Dames bewaren de beste wedstrijd tot het laatst!!!!

Laatste wedstrijd Dsvp, leuk detail is dat we de 1e wedstrijd bij hun speelden en werd het 2-1 verlies met de 1e serieuze blessure van dit seizoen. Die blessures die ons eigenlijk het hele seizoen al parten spelen en desondanks zijn we toch als 5e geëindigd in deze leuke competitie. Ik durf niet te voorspellen waar we anders hadden geëindigd.

Deze wedstrijd wilde ik weer wat uitproberen en als ik normaal een pionnetje anders zet op de training zijn we even van slag dus nu was helemaal even attentie voor het plan. We hadden 5 wissels en omdat het de laatste wedstrijd was had ik niemand vrij gegeven, alleen de blessure gevallen. Ik wilde een 4-4-2 opstelling als start en na 25 minuten de wissels erin en dan direct over naar 4-3-3. Je kan het van tevoren verzinnen maar jullie moeten het uitvoeren binnen die lijnen. Meiden geweldig hoe jullie dat deden en de omschakeling met de juiste meiden was ook goed.

De wedstrijd lekker begonnen en met goede combinaties en vooral rust aan de bal konden we elkaar goed vinden en met een heerlijk voetballende tegenstander is het dan lekker voetballen. Dat moet gezegd worden dat Dsvp uit deze competitie de best voetballende ploeg is en dat is voor ons altijd fijn voetballen want wij zijn ook een ploeg die gewoon met leuke combies voor de goal wil komen zonder de paniekerige ballen in 1 keer naar voren. Van de 25 minuten in de 4-4-2 opstelling waren er 15 gewoon heerlijk om naar te kijken en het werd beloond voor jullie na een heerlijke aanval gaf Roos de bal sterk terug aan Robin en de 1-0 was een feit. Dan ga je als coach twijfelen want je weet dat de afspraak na 25 minuten was dat we anders zouden gaan staan. Een man een man een woord een woord en de wissels gaan we toepassen en kijken hoe dit uitpakt. Waarschijnlijk was het voor Dsvp ook even zoeken want de opstelling voor hun moest ook veranderen. Ook in deze opstelling kregen we weer mooie combies en hielden de druk lekker hoog op hun. Uiteraard kwamen zij ook vaak zat voor onze goal maar oh oh wat is het dan lekker als je keepster ook haar beste wedstrijd ooit keept. Dan een corner vanaf de favoriete kant van onze lange Pipo en in de consternatie in de 16 schiet/kopt een Dsvp speelster de bal in eigen goal en de 2-0 is een feit. Het blijft spannend en het blijft voetballend leuk om naar te kijken. De prima fluitende scheidsrechter de heer Aad Ham fluit voor de rust.

De 2e helft en meestal na zo’n geweldige 1e helft is het vervolg wat minder en de eigenwijze coach ging toch door met zijn probeersels. Verschillende meiden dachten, oh als we nu maar niet de 2-0 weg gaan geven, maar ach de winnende coach heeft altijd gelijk. We weten ook dat met alle kansen van de 1e helft het net zo goed 5-2 had kunnen staan, maar ze moeten erin. We beginnen weer sterk en blijven combineren en druk zetten op hun helft. Heerlijk om te zien en dan denk je wel eens, als we dit toch een heel seizoen konden opbrengen waar zou het dan eindigen. Jullie trainen er hard op en dat het nu precies in deze wedstrijd er allemaal uitkomt is jullie verdienste. Jullie voeren de taken goed uit die afgesproken zijn en Ger komt 1 op 1 en scoort en helaas wordt die afgefloten op buitenspel. Aan de andere kant voor Dsvp ook een pech gevalletje, bal over de achterlijn geweest en scoren, maar ook afgefloten. Dan loon naar werken, de door blessure heel het seizoen al achtervolgde Roos gaat ervoor, trekt een sprint, speelt er een paar uit en scoort de bevrijdende 3-0. Hierna wisselen we nog wat speelsters uit voorzorg en zetten we wat meiden op andere plaatsen maar blijven we het voetballend oplossen. De scheids fluit af en voor ons is de laatste wedstrijd van dit goede seizoen een feit. Winnende selfie, 2 flessen rosé en klaar is MVV’27 VR1.

Meiden een heerlijk seizoen, met goede wedstrijden en wat mindere. Ik blijf zeggen dat we punten hebben laten leggen tegen tegenstanders wat niet had gehoeven en wedstrijden verloren welke we onterecht verloren. Maar welkom in de voetbal wereld, dat gebeurd overal en waar we nu geëindigd zijn is wel een mooie weerspiegeling van het hele seizoen. Ik was voor de eerste 3 gegaan echter door behoorlijke blessures en geplande blessures mogen we wel trots zijn op het behaalde. Jullie stonden er elke wedstrijd en haast elke training en het is geweldig werken met jullie. Ook hebben we nog even bovenaan gestaan, maar ben toch wel blij dat we lekker in deze poule blijven. Ik noem ook vaak namen in het verslag en vaak niet alle namen, maar we doen het met zijn allen en het komt dan gewoon zo uit. Een speelster die scoort en die genoemd wordt krijgt vaak de bal door uitstekend werk vooraf van een speelster die dan niet genoemd wordt maar misschien wel belangrijker is. Meiden bedankt voor dit heerlijke seizoen, trots op mijn meiden.

Moraal van deze wedstrijd: Geloof in wat je kunt, dan kan je waar je in gelooft!!!

We trainen komende weken rustig af en gaan dan lekker genieten van onze vakanties. Meiden fijn weekend en tot maandag.

Josephine, die zaterdagavond op de afscheidsBBQ bij MO17 anders geaard bleek te zijn. dprior