Vdl Vr1 – MVV’27 VR1 Eindstand 2-1

Accepteer wat je niet meer kan veranderen en verander wat je niet kunt accepteren!!!!

De derby met de datum welke vanaf het begin van het seizoen boven je bed staat, voor de meiden die elkaar onderling kennen en voor de coach die er een grijs verleden heeft. Jullie hebben er een goede serie opzitten met goede trainingen, dus een mooie test tegen de blue whites.

Vooraf niet teveel gezegd omdat deze wedstrijden op zichzelf staan. Een aantal van mijn meiden hebben ook een Vdl verleden dus de spanning stond er wel op. We hadden beiden last van de wind dus dat was een gelijkspelwaardig. We begonnen sterk en scherp en schroomden de duels niet. Er kwamen lekkere combies en tot aan de 16 konden we elkaar goed vinden. Ook Vdl kwam lekkerder in de wedstrijd en er ontstond een mooi duel tussen de beide 16’s. Dan uit het niets een aanval opgezet door vdler Sanne P. zelf, ze krijgt hem terug in de 16 en scoort de 1-0 en raakt met haar knie ongelukkig onze Lani tot k.o. We moeten meteen improviseren en gelukkig hebben wij onze Keash die in dit soort gevallen altijd klaar staat om tussen de palen te gaan staan. We gaan weer verder en pakken het heel goed op en het kan niet lang meer duren of de gelijkmaker komt. Mooie aanval over rechts op onze Roos die richting keepster gaat en schiet, welke doorstompt en Robin welke doorgeschoven was (trainingsvorm) tikt de 1-1 erin. Niet lang daarna fluit de scheids voor de rust.

2e helft meiden als het ooit kan dan vandaag. 2e helft windje iets mee dwars in de rug, dus schieten op die goal. Vol goede moed er weer tegenaan en op voor die overwinning. We krijgen wat behoorlijke kansen welke net voorlangs gaan, maar echte schoten op die goal niet. Toch vond ik ons de betere partij de 2e helft en ondanks wat speldeprikken van vdl kwamen ze niet echt meer gevaarlijk door. Net wanneer ik denk, dan maar een gelijkspel, krijgen ze een vrije trap mee (?) en de bal komt in de 16 en vdl heeft ons nodig om de 2-1 te maken door een vervelende eigen goal. Je ziet dan het moment dat we breken en met nog 4 minuten te gaan proberen we het nog wel maar het geloof was weg. Het gaat weer niet lukken en de scheids fluit af en waarbij ik normaal heel snel kan relativeren, nu was ik er heel de avond nog ziek van.

Meiden heel hard gewerkt met goed voetbal zoals ik het zie vanaf de kant, met wel de zaken die we al weken zien, bewegen zonder bal, creëer dus je eigen ruimte, niet lopen met die bal en last but not least, coaching. Verder staan jullie er altijd met 200% inzet en dat is waar ik jullie om roem en dus doen we ons tekort deze wedstrijd.

Moraal van deze wedstrijd: Aan de ene kant wordt de MO17-2 (mijn andere trainingsteam) najaarskampioen in Maassluis-West, dus ik moet blij zijn en wij verliezen in Maassluis-Oost, waar ik echt ziek van was. Aan de andere kant is het maar een spelletje.

Fijn weekend, Lani beterschap en meiden jullie weer bedankt en Robin Selhorst laat mijn kopje boven mijn verslag een stap voorwaarts zijn voor ons hele team en het kopje boven hun verslag een knipoog naar jou.