MVV ’27 en Zuidland deden in hun onderling bekerduel aan klantenbinding. Het treffen tussen beide tweedeklassers was boeiend en trof in de Maaslanders een gelukkige winnaar.

Spits Jesse Zwaard nam beide treffers voor zijn rekening, maar doelman Tom Binnendijk was de grote uitblinker. Met uitstekende reddingen hield hij de Zuidlandse aanvallers van het scoren af.

MVV ’27 was er na inmiddels twee verloren duels in het bekertoernooi op gebrand om er een goede, stabiele wedstrijd van te maken om over ‘n week met vertrouwen de competitie in te gaan. Dat is zeker gelukt, want bij vlagen speelden de Maaslanders een prima wedstrijd en had men in Zuidland een prima tegenstander die er ook alles aan wilde doen om het duel winnend af te sluiten. De bezoekers waren dan ook gebaat bij een overwinning om verder te mogen in het bekertoernooi.

MVV 27 - ZUIDLAND

Met tien minuten spelen dolde Lourens van Rooijen op de rechterzijde zijn tegenstander en gaf scherp voor. Bij de tweede paal kon de inkomende Jesse Zwaard de bal binnen tikken (1-0). Even later werd Mark Akkerman fors aangepakt door zijn tegenstander en moest zich met een blessure aan het bovenbeen laten vervangen door Coen Hordijk.

Het spel golfde over en weer met veel inzet aan beide zijden, maar toch waren de kansen schaars. In het eerste half uur konden beide doelmannen het spel veelal op afstand volgen.

Zuidland kwam op gelijke hoogte in de 29e minuut. Robert Michilsen kreeg na weifelen in de Maaslandse verdediging een tweede kans om uit te halen en schoof de bal langs Tom Binnendijk. Op de doellijn was Jeffrey Wupkes niet meer in staat te corrigeren (1-1).

In het begin van de tweede helft was Zuidland de bovenliggende partij en kon de Maaslandse goalie zich onderscheiden. Lastige inzetten van John van Tiggelen en Robert Michilsen wist hij uitstekend te pareren. Toch kwam MVV ’27 in deze lastige fase op voorsprong na een hoekschop van Silvio Vermeer. Zijn indraaiende bal bereikte de nauwelijks gedekte Jesse Zwaard die koppend zijn tweede treffer mocht aantekenen (2-1).

Zuidland liet het er niet bij zitten en zocht naar de gelijkmaker, terwijl MVV ’27 meer ruimte kreeg en met gevaarlijke aanvallen de stand verder wilde opvoeren. De beste kansen waren echter voor de mannen van trainer Adri van Tiggelen, maar zowel Mark Snijder als Stefan Kerkhof en Sediq Walizada misten óf de juiste richting óf zagen Tom Binnendijk dwarsliggen.

Met deze positief uitgevoerde generale lijkt MVV ’27 gereed om de competitie aan te vangen en a.s. zaterdag zou RCL op De Commandeur het eerste slachtoffer van de Maaslandse dadendrang moeten worden.

Opstelling: Tom Binnendijk, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Stanley Klop (Roel Nooteboom), Robert van Mierlo (Erik van Geest), Silvio Vermeer, Fabian Vermeer, Lourens van Rooijen, Jesse Zwaard en Mark Akkerman (Coen Hordijk).