Stevig balend liepen spelers en begeleiding naar de kleedkamer. De vroeg verkregen voorsprong werd in de blessuretijd alsnog verspeeld. Hoewel de druk van de thuisploeg groter en groter werd, gloorde toch enigszins de hoop op de eerste uitoverwinning. Echter Berkel zag in die reserveminuten toch kans om tweemaal te scoren in het overvolle strafschopgebied, MVV ’27 in diepe treurnis achterlatend.

MVV ’27 had zich in de tweede helft steeds verder naar achter laten drukken en Berkel kon zich uitleven. Men nam steeds meer risico en gooide de bal continu de bal in de zestien in de hoop dat deze ’n keer goed viel en helaas gebeurde dat dan ook.
Het begon allemaal zo mooi. Berkel trok vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Martin de Witte direct fel van leer, maar drie minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld in het net. Coen Hordijk speelde vanaf de linkerzijde Rick Zwaard aan die de bal bij de verre hoek binnen liet gaan (0-1).
Rick Zwaard werd twee minuten weer op pad gestuurd en bij zijn doelpoging liep een verdediger van Berkel zijn eigen doelman Ken Stigt omver, maar de arbiter lag die schuld bij ‘getuige’ Lourens van Rooijen.
Het begin zag er dus goed uit en had MVV ’27 wat rust had moeten brengen. Echter de thuisploeg mocht het initiatief over nemen en de mannen van Peter Broekman lieten zich het eerste kwartier te veel naar achteren drukken. Daarna pas ontstond een gelijk opgaand duel dat het bekijken meer dan waard was.
Glenn Mostert moest alert reageren bij een schot van Erwin van der Stoep en tikte diens inzet fraai over de lat. Tegen het einde van de eerste helft moest de Maaslandse doelman nog tweemaal in actie komen bij pogingen van de Berkelse linksbuiten Freek van der Velden.

Na de hervatting mocht Berkel in eerste instantie breien tot de zestien zonder dat er gevaar ontstond. MVV ’27 daarentegen kwam met snelle uitvallen gevaarlijk in de buurt van het Berkelse doel. Zo schoot Rick Zwaard net naast en stuitte Lourens van Rooijen op de keeper.
MVV ’27 speelde met veel inzet om de magere voorsprong tot het laatste moment vast te houden. Soms met iets te veel inzet wat ook Rick Zwaard toonde door met een gestrekt been in te komen tegenover Rik Spruijt. Scheidsrechter De Witte had geen andere keus hem met rood naar de kant te sturen.
Huib van Barneveldt werd vervolgens ten koste van de weer herstelde Harm Voogt gewisseld om de verdediging te ondersteunen. En Mark Akkerman nam de plaats in van Lourens van Rooijen om voorin de bal vast te houden.
Weer moest Glenn Mostert zich strekken, nu om een kopbal van Tim van der Vorm over te tikken. De reguliere tijd zat er vervolgens op, maar er kwamen nog vele minuten bij.
Berkel perste er nog een slotoffensief uit en had daar uiteindelijk dus tweemaal succes mee. Eerst was het Rick Dekker die de gelijkmaker binnen knalde (1-1) en vervolgens Bart van den Dool (2-1).
Zo lang op een voorsprong staan en dan op de valreep alsnog de bietenbrug op. Het deed ongelooflijk veel pijn in het Maaslandse kamp. Het had zo’n mooie opsteker kunnen zijn en nu kan de ploeg pas weer over twee weken tegen Verburch in Maasland laten zien dat het veel te laag op de ranglijst staat. Dan moet het in dat duel maar gebeuren.

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Jordi Lems, Huib van Barneveldt (Harm Voogt), Coen Hordijk, Lourens van Rooijen (Mark Akkerman), Leon van Kersbergen en Rick Zwaard.