Zaterdag 6 september ’19 speelde MVV de bekerwedstrijd tegen West Flakkee Boys uit Ouddorp. In het seizoen 2018/2019 eindigde WFB op een keurige 2e plaats in de 4e klasse achter kampioen FC Vlotbrug.
Het niveau verschil tussen derde en vierde klasse was vandaag goed te zien.

Over niveau gesproken …deze zomer vierden wij vakantie op Texel in Oosterend en het 1e elftal was kampioen geworden in de vijfde klasse van de Noord Hollandse Voetbalbond. Volgens de lokale bevolking is er drie dagen feest gevierd, gezien de unieke prestatie! Even voor uw beeldvorming bij de NHVB zijn er zelfs 8 klassen ook voor standaardteams!!

MVV had vanmiddag een hele makkelijke middag en gezien het niveau verschil waren de dubbele cijfers mogelijk geweest. Excelsior M 2 had vorige week van deze ploeg met 10-1 gewonnen.
Binnen vijf minuten scoorde Erik van Geest na een goede aanval met een kopbal 1-0. In de 14e minuut na een corner bleef de aanval in leven en Lourens van Rooijen legde de bal prima terug op Leon van Kersbergen die hard binnenschoot.

WFB had kennelijk moeite met het tempo van de derde-klasser, want binnen 10 minuten raakten 2 spelers geblesseerd : Lars van Lenten (17 jaar) en de routinier M. Blonk (36 jaar).

Sem van Maaswinkel scoorde de 3e met een mooi afstandsschot van circa 25 meter. MVV zou op zich wel wat vaker uit de 2e lijn mogen schieten want de combinaties worden nogal eens te lang doorgevoerd. Na een snelle uitstekende uittrap van keeper Jari Boon, dacht keeper Van Dam de bal te onderscheppen maar hij miste finaal, waardoor Dennis Louter heel makkelijk kon afronden 4-0!

Na de rust ging het publiek er eens lekker voor zitten, maar nadat Leon van Kersbergen zijn 2edoelpunt gemaakt had en Dennis Louter een vrije trap in de bovenhoek krulde (6-0), was het gedaan met de doelpunten productie.

Keeper van Dam hield met enkele reddingen de schade beperkt. De 2e helft was minder leuk, doordat MVV mee ging in een te laag tempo en te veel met de bal ging lopen, alsmede het onnodig rondspelen achterin.
MVV wisselde maximaal waarbij de blessure van Lourens van Rooijen hopelijk niet ernstig is.

Zaterdag de 3e bekerwedstrijd tegen Excelsior M 2 de wedstrijd begint al om 11.30 uur! Houdt daar rekening mee supporters  !!

Opstelling MVV 27: Jari Boon, Harm Voogt, Fred van Maaswaal, Mike van Uffelen (Thijs de Vast), Bret Rhijnsburger, Sem van Maaswinkel, Leon van Kersbergen, Sonny Assenberg, (Luuk van Strijen, debutant), Lourens van Rooijen (Arien Oprel),  Erik van Geest en Dennis Louter.