De Maaslandse toeschouwers beleefden op bezoek bij het Haagse DUNO een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust had de thuisploeg een licht overwicht wat resulteerde in een voorsprong, maar na de onderbreking leek MVV 27 ineens wél in staat gevaarlijk te zijn voor het doel van de Hagenaars en trok uiteindelijk de (iets te ruime) zege naar zich toe.

Bij MVV 27 stond Fred van Maaswaal weer eens in de basis en zorgde voor de broodnodige rust in de defensie. Hij was tevens met regelmaat het beginpunt aan de Maaslandse aanvallen die weliswaar tot de zestien van DUNO er redelijk verzorgd uitzagen, maar daarna voor weinig gevaar zorgde. Zo kon Haysam Aradelaziz de bal slechts aaien uit een voorzet van Dennis Louter. Bij deze ene mogelijkheid bleef het voor het team van trainer Peter Broekman voor het rustsignaal.
DUNO, net wat feller spelend, daarentegen verscheen vaker voor het doel van Twan Lansbergen. Maikel van Wijngaarden trachtte tweemaal de Maaslandse goalie te verrassen met een lob, maar die was alert.
Pas in de 36e minuut moest hij capituleren bij een kalktrap van Jerry Hoogeboom, nadat Jaco Buynink de bal van dichtbij op de hand kreeg (1-0).

Hoe anders liep die tweede helft? MVV ’27 moest het kennelijk hebben van dode spelmomenten. In de 55e minuut trapte Jordi Lems een vrije trap in de zestien, doelman Jeffrey van Vliet hield deze via de lat nog buiten zijn doel, maar de inkomende Haysam Aradelaziz was er als de kippen bij om met links binnen te trappen (1-1).

MVV 27 kwam er steeds beter in en zocht beide flanken op om het doel van DUNO te zoeken. En toch was er weer een vrije trap nodig om de score op te voeren. Nu was het rechtsback Harm Voogt die zijn derde van het seizoen mocht vieren (1-2).
DUNO kwam ook zeker nog aan aanvallen toe, maar leek mogelijk ook verrast door de ommekeer in de wedstrijd. Het zag ondanks de dreiging geen kans een goede eindpass af te leveren.
De wedstrijd werd wat feller, maar de prima en rustig acterende scheidsrechter Ron Wolf hield de regie in handen.
In de 71e minuut werd een uittrap van doelman Twan Lansbergen door Haysam Aradelaziz achterwaarts doorgekopt met het resultaat dat Dennis Louter geheel vrij voor het Haagse doel mocht oplopen en uithalen (1-3).

Invaller Michael Berrevoets zorgde met nog enkele minuten te spelen voor het definitieve slot op de deur. Met zijn vrije trap zette hij Jeffrey van Vliet op het verkeerde been (1-4).
Uiteindelijk een mooie uitslag waar je bij het aanschouwen van de eerste helft niet helemaal (of helemaal niet) op had gerekend. Maar zoals vaker dit seizoen doet de thee-onderbrekening wonderen!

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Jaco Buynink, Fred van Maaswaal, Erik van Geest (Michael Berrevoets), Jordi Lems, Dennis Louter (Rick Zwaard), Haysam Aradelaziz en Aad Siranarasit.