De toeschouwers op Sportpark De Commandeur kregen in de thuiswedstrijd tegen SV Duindorp te maken met twee totaal verschillende helften. Het eerste bedrijf kon worden als volgt worden samen gevat: er lopen 22 spelers op het veld en daartussen rolt ’n bal. Kortom, er gebeurde bitter weinig wat de toeschouwers zouden kunnen bijblijven.

De tweede helft was er met name voor de Maaslandse aanhang veel meer te genieten, goed lopende aanvallen in een meer dan behoorlijk tempo en maar liefs vier treffers.

Voordat de wedstrijd werd geopend was er eerst een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen week op 86-jarige leeftijd overleden oud-bestuurslid Bob Eilers.

Na het eerste fluitsignaal van de prima en strak leidende Joost Hoogerbrugge, die maar één kaart hoefde te trekken, ontstond er een flauw spelletje. MVV 27 creëerde weliswaar een licht overwicht, maar kwam niet toe aan het uitdelen van speldenprikken. Het spel oogde uitermate voorzichtig, men leek te bang om fouten te maken en openingen werden er dan ook nauwelijks gevonden. Eenmaal gaf Leon van Kersbergen een voorzet vanaf de linkerzijde, waarna Rodney Remmerswaal de bal voorlangs het doel kopte. Daar moesten de toeschouwers het dan maar mee doen!

Zittend aan de thee hadden de spelers van MVV 27 gelukkig voldoende zelfkritiek om dit niet nog eens 45 minuten voor te schotelen. Die tweede helft werd dan ook een stuk aangenamer om naar te kijken. Er bleek ineens genoeg lef te zijn om risico’s te nemen en de tegenstander meer op de proef te stellen.

In de 52e minuut zette Harm Voogt zelf de aanval op, schoof de bal vervolgens naar de op rechts meelopende Lourens van Rooijen en kreeg deze recht voor het doel weer op maat terug om hard binnen te koppen (1-0). Het ijs was gebroken en de thuisploeg ging op zoek naar meer.

Dertien minuten later bracht Man of the Match Lourens van Rooijen met een flipperkasttreffer de stand op 2-0. De buit leek hiermee al binnen, want SV Duindorp kon er weinig tegenover stellen.
Dennis Louter zag een schot geblokt worden door een tegenstander en Rodney Remmerswaal zag zijn poging door doelman Jermey Keus gered worden. De beste mogelijkheid was er een voor invaller Erik van Geest die de paal beroerde.

De enigszins getergde Haysam Aradelaziz beleefde vervolgens de invalbeurt van zijn leven. Een vrije trap van Dennis Louter in de 78e minuut werd door hem bij de tweede paal breed gelegd, waarna Erik van Geest simpel binnen kon tikken (3-0). Zes minuten later haalde hij met links uit en zag zijn schot in de verre hoek tegen het net ploffen (4-0).

MVV 27 leek in de slotfase defensief de teugels wat ter vieren, want Nicky Keus mocht tweemaal uithalen. Jari Boon redde tot tweemaal toe en kon daarmee vieren dat voor het eerst deze competitie de nul gehouden werd.

Een happy end derhalve én zo zag je de stemming binnen ’n uur behoorlijk veranderen.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Lars Kloet, Fred van Maaswaal, Jaco Buijnink, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen (Mike van Uffelen), Jordy Lems (Erik van Geest), Lourens van Rooijen, Rodney Remmerswaal (Haysam Aradelaziz) en Dennis Louter.