Bij zo’n uitslag zou je denken dat MVV 27 een gemakkelijke middag had, maar dat was zeker niet het geval. In het eerste kwartier kwamen de Maaslanders al op een 2-0 overwinning en vergaten vervolgens door te drukken.
Na de pauze kwam Loosduinen met de aansluitingstreffer dichtbij en had een licht overwicht, maar invaller Lourens van Rooijen zorgde er met zijn bevrijdende treffer voor dat de zorgelijke gezichten van de Maaslandse technische leiding en toeschouwers weer op ‘vrolijk’ konden.

De nieuwe competitie begon uitermate prettig toen Erik van Geest al na drie minuten een flipperbalsituatie in het strafschopgebied van Loosduinen met een treffer afsloot (1-0).
Loosduinen, dat geen bekercompetitie afwerkte en daardoor kon stellen dat het te weinig wedstrijdritme had, speelde in het eerste kwartier uitermate slordig, iets wat trainer Peter Barendse zijn manschatten diverse keren liet weten.

Des te beter voor de thuisploeg die binnen het kwartier ook de 2-0 mocht vieren. Harm Voogt werd over de rechterkant op avontuur gestuurd, gaf vervolgens een strakke voorzet, die tegendraads werd binnen geschoten door Leon van Kersbergen.
Daarna waren er nog mogelijkheden voor Bret Rhijnsburger die door Dennis Louter vrij voor de keeper werd gezet en voor Thijs de Vast die net naast mikte.
Vervolgens werd het aanzienlijk minder voor de kijkers. MVV 27 vergat dus door te drukken en het tempo ging behoorlijk terug. Een geluk voor de bezoekers die nu wat meer lucht kregen zonder echt grote kansen te creëren. Een eerste poging werd gedaan door Loosduinen-doelman Pieter Blanken die ver voor zijn eigen doel hard richting de zestien van MVV 27 schoot waar zijn collega Jari Boon net in het eigen doelgebied de hoge bal moest onderscheppen.

Een lastigere situatie was er voor de Maaslandse doelman in de 40e minuut toen hij alert moest reageren op het schot van Bart Ruwaard.
Net voor het rustsignaal kwam MVV 27 toch ook weer eens in de buurt van het vijandelijke doel waar Erik van Geest eerst een schot gekeerd zag worden door Pieter Blanken en even later met een volley het doel te hoog zocht.

Met de voor Mike van Uffelen ingevallen Rodney Remmerswaal trachtte de technische staf de bal meer voorin te houden en nog het liefst de stand verder uit te breiden. Het zou lange tijd geen effect hebben, want de wedstrijd sleepte zich voort als dikke stroop.
Loosduinen kon het gemakkelijk bijbenen en kwam zelfs terug in de wedstrijd. Marciano Giske zorgde voor een afgemeten voorzet die door Kevin Baptiste werd binnen gewerkt (2-1).
MVV 27 werd hier toch wat nerveus van en Loosduinen zag ineens mogelijkheden tot meer. De strijd werd wat grimmiger en het was dan ook opvallend dat scheidsrechter Sjaak Zuidwijk de soms fikse overtredingen van voornamelijk de bezoekers niet bestrafte, maar wel tweemaal geel trok voor praten en eenmaal voor het onvoldoende afstand nemen bij een vrije trap.

Lourens van Rooijen had nog geen vijf minuten eerder Dennis Louter afgewisseld en kon al snel gefeliciteerd worden na een fraaie actie. Een steekpass van Rodney Remmerswaal in de 69e minuut bracht hem voor de Loosduinse keeper die met een slim stifje het nakijken had (3-1).

Het gaf direct weer wat rust in het Maaslandse team dat nu dan ook maar probeerde de genadeklap uit te delen. Een schot van Rodney Remmerswaal kon op de doellijn nog worden gered door de knie van Alvin van Reeuwijk, maar met nog zeven minuten op de klok was het dan wel zover. Rick Zwaard werd weggestuurd over rechts en schoot in de korte hoek binnen (4-1). De buit was binnen en ook verdiend, maar makkelijk was het vanmiddag dus zeker niet.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Erik van Geest. Opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Fred van Maaswaal, Bret Rhijnsburger, Mike van Uffelen (Rodney Remmerswaal), Erik van Geest, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen, Dennis Louter (Lourens van Rooijen), Rick Zwaard en Thijs de Vast.