MVV ’27 is bezig met een zeer matige serie. Hoewel men in de laatste vier wedstrijden zeker niet de mindere was dan de tegenstanders, komt er nauwelijks ‘n punt binnen. Zodoende wordt er maar geen afstand genomen van die akelige nacompetitieplaatsen. Geluk bij een ongeluk was achteraf dat de vele concurrenten ook nauwelijks resultaat boekten.

In een gelijk opgaand duel was de thuisclub Die Haghe de gelukkigste. Zij mochten door de 2-1 overwinning de punten zelf bijschrijven. Of het verlies voor MVV ’27 nog niet genoeg zeer deed, was er ook blessureleed dat voor een domper zorgde. De al enige weken met een onwillige hamstring sukkelende Roel Nooteboom vond net voor de rust zijn Waterloo en zal de nodige weken rust moeten nemen.
Een vreemde wedstrijd werd het. Het begin was veelbelovend met veel inzet, een hoog tempo en veel drang naar voren, maar naarmate het duel vorderde werd het spelpeil steeds minder.

Halverwege de eerste helft kwam MVV ’27 op voorsprong. Op het middenveld kwam Yennick Berrevoets in balbezit en gaf vervolgens Lourens van Rooijen aan de rechterkant de mogelijkheid de bal voor te trekken. Bij de tweede paal kon Leon van Kersbergen doeltreffend uithalen (0-1).
Het was een fase waarin de Maaslanders met prima combinaties de thuisploeg meer pijn had kunnen doen, maar de kansen bleven schaars vandaag.
Die Haghe tekende acht minuten later de gelijkmaker aan. Vanuit hun achterhoede werd Richard van Trier over rechts weggestuurd. Zijn voorzet werd hard binnen geschoten door Robin Laming (1-1).
Net voor de rust was het zoals aangegeven einde verhaal voor Roel Nooteboom en hij moest zich laten vervangen door Harm Voogt.

De tweede helft was dus aanzienlijk minder van kwaliteit, maar er was nog van alles mogelijk. Echter, in de 67e minuut trok Yennick Berrevoets zijn tegenstander Sander de Jong onderuit in de zestien. Het resultaat was dat de bal op de stip kwam te liggen en dat de verdediger met zijn tweede gele kaart naar de kant moest. ‘Slachtoffer’ Sander de Jong vonniste zelf (2-1).
En toen begon de leepheid van de Haagse ploeg een grote rol te spelen en MVV ’27 kreeg daar geen vat op. Vertragingstactieken en al dan niet echte blessures ontregelden de dadendrang van de Maaslanders ploeg volledig. Een misschien wel logische tactiek waar je als tegenstander gek van wordt, maar weinig tegen kan uitrichten.

Afijn, volgende week komt Berkel op bezoek en daar heeft MVV ’27 nog ’n appeltje mee te schillen. Lange tijd op een 0-1 voorsprong staan en dan in de slotfase alsnog met 2-1 verliezen.

Opstelling: Glenn Mostert, Dik Groenewegen (Mark Akkerman), Roel Nooteboom (Harm Voogt), Yennick Berrevoets, Jordi Lems, Lars Kloet, Leon van Kersbergen, Jeffrey Wupkes, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen en Rick Zwaard (Huib van Barneveldt).