Twee ploegen die er in de koude buitenlucht alles aan deden om klanten te binden troffen elkaar deze middag. In het nooit saaie duel tussen MVV ’27 en Velo werd een meer dan behoorlijk spelniveau gehaald en flink wat treffers geteld. De thuisploeg haalde weliswaar een flinke overwinning, maar daar werden de bezoekers duidelijk te kort mee gedaan. De voorste en daarmee ook de beste linie van Velo bleek van een hoog niveau met veel technische hoogstandjes. MVV ’27 bood prima tegenstand door veel inzet en snelle uitvallen. Daar tussenin liep scheidsrechter Maurice Scherpenhuyzen die prima floot en het sportieve treffen met slecht twee kaarten kon afdoen. Zowel Torben Halverhout (Velo) als Lars Kloet (MVV ’27) kreeg een geel kartonnetje voorgehouden.

In de beginfase lieten de gasten al direct met verzorgt en technisch voetbal zien dat het naar Maasland was gekomen om de punten op te halen. MVV ’27 mocht dan niet ontevreden zijn dat in de 6e minuut de pas 17 jarige doelman van Velo Dion van Wijk een stuiterbal nagenoeg miste en de alerte Jessy Zwaard koelbloedig de bal in het lege doel schoot (1-0).
Een meevaller van jewelste, maar Velo leek niet al te aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. MVV ’27 moest alle zeilen bijzetten om de aanvallers van trainer Edwin Vurens bij het doel weg te houden.
Voorin bij MVV ‘27 werden zowel Lourens van Rooijen en Dennis Louter op de vleugels gezocht wat succes opleverde tot aan de zestien, maar voor het Wateringse doel ontbrak de scherpte.

mvv-27-1-velo-1_26-november-2016_067

Velo kwam op gelijke hoogte in de 26e minuut door Joeri Verbeek die door Moncef Tazi knap voor het doel werd gezet (1-1). Die stand was zeker terecht, maar ondanks het feit dat de bezoekers de bovenliggende partij waren, creëerden zij  verder ook niet al te veel kansen.
Het was best verrassend dat MVV ’27 enkele minuten voor de rust toch weer de leiding nam. Tussen drie man in werd Lourens van Rooijen aangespeeld en na wat technisch gegoochel kon hij oprukken naar het Wateringse doel waar hij de verre hoek zocht (2-1).

Zes minuten na de wisseling der helften werd de weelde van MVV ’27 nog wat groter. Lourens van Rooijen waagde van grote afstand een schot op doel. Doelman Dion van Wijk werd mede in verwarring gebracht door de voor zijn neus opgedoken Jessy Zwaard. Beiden misten de bal, zodat de rechtsbuiten zijn tweede treffer mocht vieren (3-1).
Toch kon MVV ’27 nog altijd niet rustig achterover leunen, want daar was de tegenstander simpelweg te goed voor. Torben Halverhout slalomde met bijna ’n uur op de klok langs de Maaslandse defensie en zag zijn schot over gaan. Vijf minuten later was Twan Lansbergen na een schot van Yacine Tazi verslagen, Dik Groenewegen gaf diens poging net een andere richting, zodat de bal via de paal tot hoekschop werd gewerkt.
Direct uit deze hoekschop counterde MVV ’27 naar een nog grotere voorsprong. Lourens van Rooijen werd weer op pad gestuurd, zag zijn schot half gekeerd door Dion van Wijk, maar Dennis Louter stond op de juiste positie om binnen te schieten (4-1).

mvv-27-1-velo-1_26-november-2016_140

Het bleek de nekslag voor Velo dat nog wel wat wilde forceren, maar niet meer het enthousiasme zou tonen. In de 81e minuut ging Lourens van Rooijen er nog maar eens over rechts vandoor en op het randje van de zestien vond hij Leon van Kersbergen die prima afrondde (5-1).
Velo kreeg er in de 87e minuut toch nog een treffer bij. Twan Lansbergen treuzelde iets te lang bij het wegtrappen van de bal en Lars van der Krogt blokkeerde die poging en kon vervolgens de eindstand op het bord zetten (5-2).
De voor zijn neef Jessy ingevallen Rick Zwaard had ook een treffer op zijn schoen, maar schoof de aangegeven bal van de eveneens ingevallen Huib van Barneveldt in zeer kansrijke positie voorlangs.

Desondanks beleefde iedereen die MVV ’27 een warm hart toedraagt een heerlijke middag en zag het de mannen van Peter Broekman door de zege oprukken naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Opstelling: Twan Lansbergen, Sem Maaswinkel, Lars Kloet, Jordi Lems, Dik Groenewegen, Yennick Berrevoets (Joey van Oosten), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard (Rick Zwaard) en Dennis Louter (Huib van Barneveldt).