In het belangrijke treffen tegen Soccer Boys kwam MVV ’27 na een wedstrijd met veel strijd tot de winst, maar eenvoudig ging dat allerminst. De Maaslanders kwamen weliswaar al na drie minuten op voorsprong, maar kregen pas in de blessure de zekerheid van een overwinning na de tweede treffer van uitblinker Lourens van Rooijen.

Soccer Boys startte het duel met zes punten voorsprong op MVV ’27, maar was daarmee ook zeker nog niet uit de gevarenzone. De thuisploeg heeft nog altijd één duel minder afgewerkt dan de ploeg uit Bleiswijk, dus wanneer de winst in eigen huis zou blijven, zouden beide ploegen evenveel verliespunten hebben.
Net als ’n week eerder had MVV ’27 een droomstart. Net over de middenlijn veroverde Coen Hordijk de bal en lanceerde Lourens van Rooijen die met een strak schot doelman Steven van Aalst kansloos liet (1-0).

MVV27 2 - SOCCER BOYS
MVV ’27 vergat op dat moment door te drukken. Soccer Boys leek ondanks die tegentreffer nog niet echt wakker geschud en had in die beginfase meer onder druk gezet moeten worden. Nu kreeg men alle gelegenheid om het evenwicht te herstellen.
Naarmate de eerste helft vorderde werd het spelbeeld er niet beter op aan Maaslandse kant. Voorin speelde men te nonchalant met veel verkeerde passes en in de defensie vaak te slordig. Het team van trainer Martin Vermeer bracht zichzelf in de problemen. Ferry Bross, achtervolgt door Lars Kloet, schoot hard in het zijnet en Bradley Hulst plantte zijn indraaiende hoekschop op de lat.
Pas vlak voor het rustsignaal van de rustig en uitstekend leidende arbiter Orlando Fonseca kreeg MVV ’27 weer een kans toen Abdurrachman Yildiz uit mocht halen, maar Steven van Aalst liet zich nu niet verrassen.

Enkele minuten na de hervatting stuitte Fabian Vermeer met zijn schot op de keeper van Soccer Boys. Bij de opvolgende corner schoot Roel Nooteboom van dichtbij over. Joey Leeuwenburgh zag even later de doelman iets te ver voor zijn doel staan, maar deze kon de door de harde wind gedragen bal tijdig keren.
Hiermee had MVV ’27 haar kruit voor lange tijd verschoten. Soccer Boys kwam dreigend opzetten, hoewel kansen schaars bleven. Op veel meer dan het voorlangs schieten door Bradley Hulst uit een voorzet van Sebastiaan van Beek kon men zich niet beroepen. Toch konden de gastheren nauwelijks van de eigen helft vandaan komen.

Pas in de blessuretijd zag het er weer wat leuker uit met goede mogelijkheden. Fabian Vermeer (schot gekeerd door de doelman) en invaller Huib van Barneveldt (schot voorlangs) zagen hun poging nog de mist in gaan, maar de uiteindelijke beslissing volgde spoedig. Diezelfde Huib van Barneveldt kon met een knappe actie langs de achterlijn opstomen en bereikte Lourens van Rooijen die geen moeite had zijn tweede van de middag aan te tekenen (2-0).

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt (Jeffrey Wupkes), Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Lars Kloet, Abdurrachman Yildiz, Joey Leeuwenburgh (Robert van Mierlo), Fabian Vermeer, Silvio Vermeer (Huib van Barneveldt), Coen Hordijk en Lourens van Rooijen.