MVV '27 1 - DIE HAGHE 1

MVV ’27 1 – DIE HAGHE 1

Hoewel MVV ’27 tegen het Haagse Die Haghe niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel, kon men zich opgewekt tonen naar de achterban. Op karakter wisten de Maaslanders een 0-2 en 2-3 achterstand goed te maken. Het kostte weliswaar uitermate veel energie om zo ver te komen, maar de voldoening was groot. Het biedt perspectief voor de toekomst.

Het team van trainer Peter Broekman was mede vanwege de mindere resultaten van de laatste weken en blessures op de nodige posities aangepast. Zo kregen de jongelingen Sem Maaswinkel, Huib van Barneveldt, Dik Groenewegen en Rick Zwaard de kans om in de basis te starten. Dion Dickhoff en Mark Akkerman moesten vanwege een blessure toekijken.
Met deze nieuwe opstelling stond MVV ’27 weliswaar toch na acht minuten reeds op achterstand. Een pass van Diego de Zwart werd in de zestien door Robin Laming opgepikt. De Die Haghe-aanvaller draaide weg van zijn tegenstander en poeierde de bal hard achter de kansloze Glenn Mostert (0-1).
Een minuut later mistte Gino Vader een voorzet van rechts op enkele centimeters. Diezelfde speler had zijn team weer iets later in het duel verder op koers kunnen brengen, maar zijn schot werd knap gered door Glenn Mostert.
De wedstrijd werd gekenmerkt door twee verschillende stijlsoorten. MVV ’27 trachtte met verzorgd voetbal het doel van Die Haghe te bereiken, terwijl de Hagenaars continue met een snelle omschakeling de Maaslandse veste tartte. Bij weer zo’n uitval van Die Haghe in de 36e minuut werd Gino Vader in de diepte gezocht. Glenn Mostert was eerder bij de bal, maar vergat de bal de juiste richting mee te geven. Zijn mislukte ingreep deed de bal belanden bij Peter de Kleer die geen moeite had de 0-2 op het bord te zetten.

De aanvallende inspiraties van MVV ’27 werden uiteindelijk toch beloond. Rond de 40e minuut gaf de veelvuldig opkomende aanvoerder Lars Kloet een prima voorzet af die stijlvol door Huib van Barneveldt in de verre hoek werd gekopt (1-2). Nog voor het rustsignaal van de prima fluitende arbiter Robert Boosten trachtte MVV ’27 de gelijkmaker te forceren. Verder dan een schot van Lars Kloet, dat in de bomen achter het doel van keeper Bas Drost belandde, kwam de thuisploeg niet.

Zoals verwacht mocht worden pakte MVV ’27 direct het initiatief na de theepauze om de schade verder te herstellen. Met veel energie werden de Hagenaars op eigen helft vastgezet en vrij snel kon men in het Maaslandse kamp juichen. Een vrije trap van Jordi Lems vond het hoofd van Jeffrey Wupkes die de bal in de verre hoek kopte (2-2). Met slechts één punt wilde MVV ’27 geen genoegen nemen en werd logischerwijs alles op de aanval gegooid.
Die Haghe kon er niet al te vaak uitkomen, maar lukte dat wel dan was het ook meteen gevaarlijk. Met razendsnelle vleugelspelers werden de counters uitgevoerd en in het Maaslandse kamp hield men dan ook met regelmaat het hart vast. Zo ook in de 58e minuut toen Jamie van Velthoven zich op kracht langs zijn tegenstander wurmde en de bal vanaf de achterlijn terug trok op Sebastiaan van de Starre die de 2-3 aantekende.
MVV ’27 moest weer opnieuw beginnen en liet zich door de tegentreffer gelukkig niet ontmoedigen.
Binnen tien minuten tijd bracht trainer Peter Broekman twee aanvallers, Leon van Kersberegen en Jessy Zwaard, in het veld om de dadendrang in treffers om te zetten. Een vrije trap van Jordi Lems werd even later door doelman Bas Drost over het doel getikt.
Soms heb je een gelukje nodig om succes te boeken en keeper Bas Drost van Die Haghe bood die mogelijkheid. Iets te nonchalant dacht hij de bal op het laatste moment op te pakken, maar Rick Zwaard ontfutselde hem het leer en via een verdediger kon zijn neef Jessy Zwaard de dik verdiende 3-3 scoren.

Met nog zes minuten op de klok wilde MVV ’27 meer, want slechts één punt zet niet veel zoden aan de dijk. Weer zocht men het doel van Die Haghe op, maar meer dan een schot van Leon van Kersbergen leverde het offensief niet op.
MVV ’27 leerde vandaag twee belangrijke dingen waar men de komende maanden en/of jaren verder mee kan: werklust en instelling wordt beloond én de (eigen) jeugd komt eraan!

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes (Jessy Zwaard), Dik Groenewegen (Coen Hordijk), Sem Maaswinkel, Rick Zwaard, Jordi Lems, Huib van Barneveldt (Leon van Barneveldt)en Lourens van Rooijen.