Als MVV ’27 in de eerste twintig minuten in het duel bij Soccer Boys beter bij de les was geweest en scherper voor het doel, dan had het een leuke middag voor de Maaslanders kunnen zijn. In deze fase mocht de thuisploeg de handen dichtknijpen. Na deze periode kreeg de thuisploeg ook haar kansen. Tegen het einde van de eerste helft moest de bal binnen enkele seconden tweemaal van de MVV ’27-doellijn worden weggewerkt. Soccer Boys ging steeds meer geloven in een goede afloop en dat werd het uiteindelijk ook voor de ploeg die tot vandaag de laatste plaats op de ranglijst innam.

De eerste fase van de wedstrijd leek MVV ’27 de ploeg te zijn die het eerst zou scoren, maar de mogelijkheden werden slecht uitgewerkt. Schoten die te eenvoudige prooien werden voor doelman Steven van Aalst of een scherpe voorzet waar je alleen maar tegen aan hoefde te lopen. Het was niet aan MVV ’27 besteed.
De grootste kans was voor Silvio Vermeer die zijn lob over de verste kruising zag gaan. Hij ontving even daarvoor de bal toen een verdediger van Soccer Boys de bal via het zitvlak van Ariën Oprel probeerde weg te werken en deze dan ook eenvoudig inleverde.

Het tempo lag behoorlijk hoog wat ook tegelijkertijd slordigheden veroorzaakten. Foute passes lagen continu op de loer.
De thuisploeg kwam wat beter in de wedstrijd en de uitblinker aan Maaslandse zijde, doelman Glenn Mostert, moest ineens ook zijn talenten gaan tonen. Daar slaagde hij glansrijk in, hoewel hij net voor de pauze tot tweemaal toe ook assistentie van ploeggenoten op de doellijn nodig had toen hij al verslagen was.
Om toch wat meer gevaar voorin te creeëren werden direct na de theepauze Jessy Zwaard en Jordi Lems ingezet voor respectievelijk Ariën Oprel en Fabian Vermeer. Echter, MVV ’27 kwam na de wisseling van helften al snel op achterstand. Nadat Glenn Mostert nog redding had gebracht op een schot van Kader Diop, werd hij bij een volgende aanval in de verre hoek gepasseerd door Bradley Hulst (1-0).

MVV ’27 moest zich oprichten om de schade te herstellen, maar de factor geluk ontbrak. Silvio Vermeer zag een schot van dichtbij geblokt worden door verdediger Kevin Straver en zes minuten voor het einde van de officiële tijd lag doelman Van Aalst weer eens dwars.
MVV ’27 bleef hoop houden op die ene benutte kans dat de gezichten wat vrolijker zouden stemmen, maar het zat er vandaag niet in. De laatste uitval van Soccer Boys wreef juist nog wat extra zout in de wond. Aanvaller Kader Diop gaf de bal scherp voor en de ongelukkige Harm Voogt tikte de bal over zijn eigen doellijn (2-0).

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets (Abdurrachman Yildiz), Roel Nooteboom, Harm Voogt, Dion Dickhoff, Jeffrey Wupkes, Fabian Vermeer (Jordi Lems), Lourens van Rooijen, Silvio Vermeer en Ariën Oprel (Jessy Zwaard).