In weer zo’n cruciaal duel om nacompetitie te ontlopen moest MVV ’27 ondanks de prima inzet een 3-0 nederlaag slikken. In de eerste helft kon men uitstekend meekomen met de thuisclub, maar vergat men de opgelegde kansen te verzilveren. Met een 1-0 achterstand bij de rust werd het er na de theepauze niet beter op en kon VDL uitlopen naar een duidelijke overwinning.

Het duel startte bij ideale weersomstandigheden. Een heerlijk zonnetje verwarmde de sfeer bij deze burenconfrontatie die veel publiek trok. Op zich geen wonder daar de complexen hemelsbreed twee kilometer uit elkaar liggen.
Beide ploegen zorgden voor een leuke pot, waarbij de kansen over en weer verdeeld waren. Aan Maaslandse kant vuurde Lars Kloet de bal richting de handen van doelman Wesley van ’t Wout en Jessy Zwaard zag zijn diagonaal ingekopte bal net naast gaan. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor Rodney Remmerswaal  met een kopbal in de handen van Glenn Mostert en een hard schot over de lat.
Zo ging de eerste helft lange tijd voort zonder dat een van de ploegen zich onderscheidde. Toch kwamen de Maassluizenaren kort voor de rust op voorsprong. Uit een hoekschop van Colin Pleijsier kopte de mee opgekomen invaller Dennis van Rijn de bal achter Glenn Mostert (1-0).
Even later slalomde Zakeriya Somuncu door de Maaslandse defensie en kon pas op het laatste moment gestuit worden door de Maaslandse goalie. VDL kwam eveneens met de schrik vrij na weer zo’n diagonale kopbal, nu van Lourens van Rooijen.

Twee minuten na de theepauze was het duel beslist. Een communicatiemisverstand tussen doelman Glenn Mostert en Coen Hordijk gaf VDL-topscorer Rodney Remmerswaal een eenvoudige mogelijkheid de score op te voeren naar 2-0. Bij deze actie raakte de Maaslandse goalie geblesseerd en moest zich laten vervangen door de terug naar Lyra vertrekkende Tom Binnendijk.
Nadat Jessy Zwaard zijn kogel net over de kruising had zien suizen, kwam MVV ’27 zelf goed weg. Colin Pleijsier slalomde eenvoudig door de Maaslandse verdediging, was niet egoïstisch en gaf de bal breed aan Rodney Remmerswaal die zijn schot op de doellijn gekeerd zag worden door Coen Hordijk.
Assistent-trainer Arno van Nierop ontving van arbiter Virancikli de rode kaart, nadat hij de leidsman om uitleg had gevraagd over twee overtredingen op Abdurachman Yildiz waar overduidelijk de bal niet gespeeld werd.
Met nog twee minuten in de reguliere tijd werd de eindstand op het bord gezet. Beheerst schoof Colin Pleijsier de hem toegespeelde bal in de verre hoek (3-0).

Opstelling: Glenn Mostert (Tom Binnendijk), Harm Voogt, Roel Nootenboom, Lars Kloet (Dik Groenewegen), Jeffrey Wupkes, Coen Hordijk, Joey Leeuwenburgh, Silvio Vermeer, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard en Abdurrachman Yildiz (Ariën Oprel).