MVV27 - CWO

Door een 4-1 overwinning op het Vlaardingse CWO is MVV ’27 veroordeeld tot het spelen van wedstrijden voor lijfsbehoud. Ten eerste moest het zelf winnen om het uiteindelijk tevens winnende Die Haghe voor te blijven. De Haagse ploeg is nu de tweede degradant na DWO. Doordat Westlandia één punt binnen haalde tegen RCL, ontsnapt deze ploeg door een gunstiger doelsaldo aan de extra wedstrijden. MVV ’27 zal nu samen met Soccer Boys het vege lijf dienen te redden via de niet zo gewenste nacompetitie.

Trainer Martin Vermeer had in de basis voor het eerste in deze competitie een plekje gereserveerd voor Leon van Kersbergen die een plekje kreeg in de schaduw van spits Jessy Zwaard. Bij een enigszins prettige temperatuur, maar met een harde wind die haaks over het veld stond, pakte CWO in eerste instantie het initiatief, echter dat was van korte duur. MVV ’27 haakte aan en bracht het spelbeeld al snel in evenwicht.
Na een voorzet van Silvio Vermeer in de 10e minuut plaatste Jessy Zwaard de bal op de paal en uit de daaropvolgende actie werd de aangever gevloerd door Danan Cetinkaya. Arbiter Cees Post wees resoluut naar de stip en Jessy Zwaard vonniste (1-0). Eindelijk weer eens een Maaslandse treffer na de laatste drie wedstrijden te hebben afgesloten met een doelsaldo van 0-11.
MVV ’27 moest echter op haar tellen passen, want CWO kreeg ook de nodige mogelijkheden. Zo moest doelman Tom Binnendijk een kogel van Miquel Asmus over de lat tikken. Toch kwamen de Vlaardingers in de 37e minuut langszij. Op de Maaslandse achterlijn schoof Brendon Groen de bal in de voeten van Miquel Asmus die geen moeite had Tom Binnendijk van dichtbij te passeren (1-1).

MVV27 - CWO

In het tweede bedrijf kon MVV ’27 het weinig gemotiveerde CWO opjagen. De Maaslanders voelden zich rond de 61e minuut benadeeld nadat CWO-verdediger Bart Sterk na een slaande beweging niet werd veroordeeld. Echter de teleurstelling werd al snel omgezet in vreugde toen diezelfde speler binnen ‘n minuut een voorzet voor Silvio Vermeer verkeerd beoordeelde en achter zijn eigen doelman Angelo Spanjaard deponeerde (2-1).
Met nog een kwartier te spelen liet CWO-aanvaller Igor Markovis weten het niet eens te zijn met de arbitrage en kon met rood vertrekken. Nu moest MVV ’27 het met één man meer en een voorsprong slim uitspelen en zelfs gaan denken aan een beter doelsaldo. En dat laatste lukte dan ook.
Een voorzet van Silvio Vermeer vanaf de linkerzijde werd door Lourens teruggelegd op Leon van Kersbergen die succesvol afdrukte (3-1). En met nog één minuut te spelen werd door CWO-speler Denzel Asmus verkeerd teruggespeeld, waarna Silvio Vermeer de eindstand op het bord bracht (4-1).
In de extra tijd had Lars kloet uit een afgeslagen aanval de score nog kunnen opvoeren, maar de Vlaardingse paal stak daar een handje voor.
De ruime overwinning bleek achteraf dus niet voldoende om directe handhaving te bewerkstelligen en komende zaterdag zal het eerste duel , uit bij UVS in Leiden, voor de nacompetitie gespeeld gaan worden.

De opstelling: Tom Binnendijk, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Coen Hordijk, Joey Leeuwenburgh (Jordy Lems), Slivio Vermeer, Leon van Kersbergen, Jessy Zwaard en Lourens van Rooijen.