Aan Maaslandse kant kon je na afloop alleen maar blije gezichten ontdekken. Het feit dat de toeschouwers mede door de harde en gierende koude wind een meer dan rommelige wedstrijd hadden gezien kon uiteindelijk de pret niet bederven. De ontmoeting in en tegen Naaldwijk leverde drie punten op en dat weegt op dit moment zwaarder dan goed voetbal. De thuisclub wreef zich alleen maar achter de oren met de vraag: “Wat als”? In de veertiende minuut liet Ricardo Siebring namens Naaldwijk een gigant van een kant liggen om op voorsprong te komen. Heel knap kapte hij twee Maaslandse verdedigers uit, maar met alleen doelman Glenn Mostert nog voor zich mikte hij veel te hoog en hield daarmee  MVV ’27 op dat moment in leven .

Heel slim werd er aan Maaslandse niet altijd gespeeld en dan met name bij dode spelmomenten. Hoekschoppen en vrije trappen werden  hoog in de zestien gebracht waar de Naaldwijkse doelman Tom Verbakel alleenheerser werd.
De bal laaghouden was dus het credo en dat bracht in de 32e minuut een Maaslandse voorsprong op het bord. Scheidsrechter Van der Bend gaf een voordeelsituatie aan MVV ’27 en zodoende kon Dik Groenewegen  de bal vanaf de doellijn voortrekken. Bij de tweede paal kon Lourens van Rooijen zijn zesde treffer van het seizoen aantekenen (0-1).
Naaldwijk kreeg tegen de rust via Sebastiaan van den Berg nogmaals een behoorlijke kans, maar nu kon op het laatste moment het uitgestoken been van Yennick Berrevoets redding brengen.

Bij de wisseling van helften betraden twee ongewijzigde teams het veld en verwacht werd dat de thuisploeg alles op alles zou zetten om de achterstand goed te maken. Echter van een heus offensief was nauwelijks sprake. Het spel golfde op en neer met aan beide zijden kansen.
In de 71e minuut kon de Maaslandse aanhang wederom juichen. De bal werd in het Naaldwijkse strafschopgebied gebracht, Rick Zwaard lag deze enkele meters terug en Yennick Berrevoets liet de aanval eindigen met een streep in de linkerhoek (0-2).
Vervolgens had de net ingevallen Mark Akkerman de score nog verder op kunnen voeren, maar hij bleek ongelukkig in de afronding. Tweemaal zag hij de bal voorlangs vliegen, waarbij Tom Verbakel de bal bij de laatste poging deze eerst nog wel iets uit de richting moest tikken.
Naaldwijk voelde zich mistroostig na een scherpe voorzet van Jacco Wevers die niet door de vingertoppen van Glenn Mostert kon worden onderschept. De hieruit volgende 100%-kopkans van Aike van den Bos stuiterde voorlangs het Maaslandse doel. Naaldwijk kon zich vandaag beroepen op pech of was het dan toch tijdelijke onkunde?

Na de vele minuten aan extra tijd konden de mannen van Peter Broekman hun feestje vieren in de kleedkamer. Wat een heerlijke lelijke overwinning, maar wat smaakt dit naar meer!

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Roel Nooteboom, Harm Voogt, Coen Hordijk (Sem Maaswinkel), Leon van Kersbergen, Dik Groenewegen, Jordi Lems, Rick Zwaard (Mark Akkerman) en Lourens van Rooijen.