Met een meer dan verdiende en te magere voorsprong tegen Lyra ging MVV 27 aan de thee, maar verspeelde deze na rust. Inzet bleek in de streekderby van cruciaal belang, want MVV 27 overheerste daarmee het eerste bedrijf. In het zonovergoten decor regende het eveneens kansen aan Maaslandse kant. Na de wisseling van helften waren de twee plekken hoger geklasseerde Lierenaren kennelijk ook bij de les en pakte de ploeg van  voormalig MVV 27-trainer Pim van Hoorn alsnog de winst. Veel belangen waren er niet tijdens het duel, hooguit de winst. Toch gingen de 22 acteurs voor een meer dan aantrekkelijk potje en dat werd het ook.

De beginfase leverde al direct kansen op voor het team van trainer Peter Broekman, maar het vizier stond nog niet op scherp. Zowel Yennick Berrevoets (bal gered op de doellijn), als Erik Van Geest (bal naast en kopbal over), Dennis Louter (te zacht ingeschoten) lieten het scorebord ongewijzigd.
De eerste de beste kans van Lyra in de 22e minuut was notabene de grootste tot op dat moment. Van dichtbij kon de fysiek sterke Roy van der Sar inkoppen, maar de uitblinker aan MVV 27-kant Jari Boon redde knap. Dat kunststukje haalde de goalie tien minuten later nog eens uit bij een poging van dichtbij van Marc den Toom.

In die tussentijd ging de thuisclub verder op zoek naar een treffer en pas in de 35e minuut was het zover. Michael Berrevoets was de aangever en Lourens van Rooijen kopte binnen (1-0). Op dat moment een zeer terechte voorsprong die op basis van die prima inzet en het grote aantal kansen tot stand kwam. Met de pauze in zicht leek er dan ook geen vuiltje in zicht.
Echter, zoals aangegeven deed het pauze-overleg Lyra wonderen, want MVV 27 kreeg een meer dan serieuze tegenstander terug op het veld.

Nadat de gastheren zelf nog enkele kansen onbenut hadden gelaten, kwam Lyra op gelijke hoogte door een treffer van Robin Vijverberg in de 57e minuut (1-1). Aanvaller Roy van der Sar, die MVV 27 toentertijd in De Lier met de enige treffer van de wedstrijd de das omdeed, kreeg vervolgens een aantal grote mogelijkheden, maar Jari Boon bleef nog de baas. Ruim tien minuten later was het toch weer raak aan Lierse kant. Een lange bal belandde achter de Maaslandse verdediging, waarna Roy van der Sar in de korte hoek doelman Jari Boon met een droge knal verschalkte (1-2).

Met het inzetten van extra aanvallers Huib van Barneveldt en Rick Zwaard hoopte MVV 27 alsnog de gelijkmaker te forceren. Het zette nog eens wat extra aan, maar de Lyra-defensie gaf geen krimp meer.
De prima leidende arbiter Stefan van Egmond uit Voorhout trok aan Maaslandse kant geel voor Jordy Lems.

De opstelling: Jari Boon, Mike van Uffelen, Quint van Stuivenberg, Lars Kloet, Jordi Lems, Michael Berrevoets, Yennick Berrevoets (Rick Zwaard), Erik van Geest (Huib van Barneveldt), Dennis Louter, Haysam Aradelaziz en Lourens van Rooijen.