MVV ’27 kwam in en tegen Maasdijk van een behoorlijke koude kermis terug. Na een nagenoeg perfecte bekerreeks waren de verwachtingen weliswaar hoog in het Maaslandse kamp, maar de voortzetting in de ouverture van het nieuwe seizoen kreeg geen gevolg. Van Maaslandse kant ging een te grote tamheid uit in een combinatie met een regen aan persoonlijke fouten. Bij een 5-2 nederlaag zou je denken dat de ploeg finaal weggespeeld was, maar dat was zeker niet het geval.

In het eerste bedrijf had MVV ’27 genoeg kansen het duel naar de hand te zetten, maar wist men er geen enkele ervan te benutten. Maasdijk daarentegen was uitermate slagvaardig door tweemaal te scoren uit drie kansen. Na de vroege tegentreffer in de tweede helft was het team van trainer Peter Broekman definitief groggy.
Beste man van de veld Boyd Rijnenberg mocht namens de thuisploeg al in de 14e minuut de score openen (1-0), omdat MVV ’27 de bal niet uit de verdediging kreeg. Op zich was deze achterstand niet fataal daar MVV ’27 de bovenliggende partij was. Dat overwicht resulteerde in meerdere mogelijkheden voor Lourens van Rooijen, Joey Leeuwenburgh, Lars Kloet en Yennick Berrevoets en een grote hoeveelheid hoekschoppen. Het was wachten op de terechte gelijkmaker. Echter, Maasdijk was zoals gezegd uitermate effectief en een voorzet van Jack Gardien werd op slag van rust door Jente van Staalduinen achter de kansloze Glenn Mostert gemikt (2-0).

MVV ’27 kwam met goede bedoelingen terug van de thee, maar kreeg nagenoeg direct een volgende tik om de oren. Lars Kloet wilde de bal over de doellijn laten lopen, maar Boyd Rijnenberg ontfutselde hem daar de bal en gaf deze vervolgens breed aan Kevin van den Berg die eenvoudig kon afdrukken (3-0). Binnen twee minuten werd de stand verder opgevoerd naar 4-0 door René van de Lee die de bal over Glenn Mostert lobde na een steekpass van Kevin Huis.
In de 53e minuut was er dan eindelijk succes voor de Maaslanders. Mark Akkerman gaf vanaf de linkerzijde strak voor en Lourens van Rooijen zette een streep door de hatelijke nul (4-1).
De gasten hadden in deze fase nog meer kansen, maar de Maaslandse pogingen misten óf de goede richting óf waren een te eenvoudige prooi voor de keeper van Maasdijk. Aan de andere kant kon Maasdijk de score eveneens wijzigen, maar de lob van Boyd Rijnenberg verdween ditmaal achter het Maaslandse doel.
Even daarvoor had doelman Glenn Mostert misgetast bij een hoge voorzet en de neerkomende bal werd door Hans Bergwerff over de doellijn gewerkt (5-1).
MVV ’27 bleef de aanval zoeken om de score een beter aanzien te geven. Dat lukte alleen Martijn Ham nog (5-2) in de blessuretijd.
Al met al was het vandaag geen zegen dat MVV ’27 zo’n puike bekerserie neergezet had. Het verbloemde te veel en Maasdijk kon tijdig de nodige maatregelen nemen.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt (Jessy Zwaard), Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Coen Hordijk, Lars Kloet, Joey Leeuwenburgh (Jordi Lems), Leon van Kersbergen (Martijn Ham), Lourens van Rooijen, Eric van Geest en Mark Akkerman.