Eindelijk na bijna acht maanden kon MVV ’27 wat zaken rechtzetten tegen Maasdijk. Op de openingsdag van deze jaargang moest MVV ’27 een 5-2 nederlaag slikken in de Dijk, maar nu werd het team van trainer Patrick Fieret met diezelfde cijfers naar huis gestuurd.
De vele toeschouwers zagen een heerlijke eerste helft met hierin alle doelpunten. In het tweede bedrijf viel iets minder te beleven, maar hadden grote mogelijkheden de stand zeker nog verder op kunnen voeren.

Je moest vandaag niet te veel treuzelen om een plek langs de lijn te zoeken, want de score werd al rap opengebroken. Coen Hordijk lepelde de bal in de 3e minuut in de zestien en Leon van Kersbergen zette met zijn schot de 1-0 op het bord.
Vijf minuten later een misverstand in de Maaslandse verdediging en Jelte van Staalduinen werd de ruimte ingestuurd. De Maasdijkse spits had weinig moeite de stand gelijk te trekken (1-1).
Bij de gastheren moest pechvogel Jeffrey Wupkes er door een blessure vroegtijdig af en Harm Voogt kwam voor hem in de plaats.

MVV27---MAASDIJK_30-april-2016_074

Vervolgens een periode waarin nagenoeg iedere kans leidde tot een treffer. Huib van Barneveldt bediende Lourens van Rooijen met een lepe steekpass en die bracht de score weer in Maaslands voordeel (2-1). In de 26e minuut kon een kopbal van Huib van Barneveldt nog gekeerd worden door de Maasdijkse doelman Joey Vos, maar de rebound werd een prooi voor de binnenkoppende Coen Hordijk (3-1).
Tussen de bedrijven door kon Roel Nooteboom zich in de Maaslandse defensie een foutje veroorloven, waardoor Noah van Rijn vrije doorgang kreeg. Oog in oog met doelman Glenn Mostert vuurde hij de bal hard over de kruising.

De trainersstaf van Maasdijk moest tot dan toe al tenenkrommend hebben toegekeken, maar ook in de komende minuten werd men niet vrolijk. Zo werd door de sleurende Leon van Kersbergen de verdediging van Maasdijk te kijk gezet en gaf hij breed op Lourens van Rooijen. Diens fraaie lob eindigde in de verre hoek achter de wanhopige Joey Vos (4-1). Bijna in dezelfde minuut hetzelfde scenario, Leon van Kersbergen de aangever en Lourens van Rooijen de afmaker (5-1).
Een aantal Maasdijkse toeschouwers vonden de eigen prestaties niet om over naar huis te schrijven. Zij stelden dan ook lachend voor geld in te zamelen om de WOS, die opnamen maakte, om te kopen en deze beelden komende week vooral maar niet te vertonen. Hoewel Maasdijk door een fraaie vrije trap van Noah van Rijn drie minuten voor de rust tot 5-2 terug kwam werd hun ongenoegen er niet mee weggenomen.

MVV27---MAASDIJK_30-april-2016_104

De tweede helft kon dus niet wedijveren met de eerste en de elftallen speelden de wedstrijd plichtmatig uit. Maasdijk kreeg nog enkele prima mogelijkheden waarbij Swen Mesken de beste had. Na Glenn Mostert omspeeld te hebben, produceerde hij een rollertje die eenvoudig voor de doellijn kon worden tegen gehouden.
Leon van Kersbergen liet namens de thuisclub na de score verder op te voeren en zag Joey Vos zijn schot keren. Ook Lourens van Rooijen (bal via een verdediger naast), Huib van Barneveldt (bal over de kruising) en Harm Voogt (bal door keeper over getikt) hadden de score kunnen wijzigen, maar het was goed zo. De zoete wraak was uitgekomen en dat was misschien, naast de definitieve veiligstelling, wel het meest voorname.

Een andere pechvogel was Jens de Graaf die tegen het einde van de wedstrijd nog dacht in te kunnen vallen. Terwijl het spel maar niet onderbroken werd, floot de uitstekend leidende Marcel van Ekelenburg, zonder ’n minuut extra tijd bij te tellen, af. Zijn tenue kon dan ook, zonder gewassen te hoeven worden, direct weer terug op de plank!

Opstelling: Glenn Mostert, Jeffrey Wupkes (Harm Voogt), Jordi Lems, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Coen Hordijk, Yennick Berrevoets, Leon van Kersbergen, Huib van Barneveldt, Rick Zwaard (Mark Akkerman) en Lourens van Rooijen.