De voortzetting na de ruim één maand durende winterstop bracht de Maaslanders niet het gewenste resultaat. Het Wateringse KMD ging er met een 1-3 overwinning vandoor. De bezoekers waren net wat feller in de duels en creëerden ook wat meer kansen. MVV 27 toonde tot aan de zestien een verzorgd spelletje, maar vervolgens werd het lastig. De KMD-verdediging gaf nauwelijks een krimp.

Na een gelijkwaardige beginfase kwamen de bezoekers binnen tien minuten tot grote mogelijkheden om de score te openen. In de 11e minuut zag Thom Vrijmoed zijn schot, buiten bereik van doelman Twan Lansbergen, via de buitenkant paal over de doellijn gaan en Thiemo Fidders’ schot ging voorlangs.
KMD kwam aan de leiding in de 19e minuut. In het strafschopgebied was Dylan Groen eerder bij de bal dan de Maaslandse goalie die zijn tegenstander tegen de grond werkte. De logische strafschop werd door Dylan Arbouw simpel binnen getrapt (0-1).

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam MVV 27 beter in het spel, maar het was lang wachten op een mogelijkheid. Michael Berrevoets kreeg zijn kans, maar zijn schot ging recht op doelman Odens van der Zwan af. Even later, drie minuten voor het rustsignaal, had hij wel succes met een fraaie lob over de Wateringse doelman (1-1). KMD protesteerde vanwege de buitenspelsituatie waarin Erik van Geest zich bevond, maar die hield zich op dat moment wijselijk afzijdig. Voor scheidsrechter Martin Hooyer  dus geen twijfel om de treffer toe te kennen en met een toch redelijk goed gevoel kon MVV 27 aan de thee.

De thuisclub kwam met de beste bedoelingen uit de kleedkamer, zette weer veel druk, maar KMD had haar antwoord klaar. Zoals eerder gesteld mocht MVV 27 redelijk ver komen, maar voor het doel was de dreiging nagenoeg weg. MVV 27 moest het hebben van schoten van afstand
Een vrije trap in de 51e minuut op rechts bracht KMD’er Bradley Meijer in balbezit die Dylan Groen op maat bediende en zijn schot in de korte hoek betekende de 1-2. Diezelfde speler was zes minuten later weer succesvol (1-3) en daarbij werd het vlagsignaal van grensrechter Hans Zwaard door de arbiter genegeerd. De opvolgende minuten zaten beide heren sowieso niet helemaal op één lijn, waarna de arbiter de MVV 27-assistentscheidsrechter naar de kant stuurde. Zijn positie werd vervolgens ingenomen door keeperstrainer Jan Onck.
Odens van der Zwan kon zich in het laatste kwartier onderscheiden bij schoten van Dennis Louter en een onbedoelde achterwaartse kopbal van zijn eigen verdediger Laurens Houtman.

De minuten tikten weg en MVV 27 was niet bij machte dichterbij te komen en moest zodoende de eerste nederlaag van het jaar incasseren.

De opstelling: Twan Lansbergen, Harm Voogt (Yennick Berrevoets), Lars Kloet, Jordi Lems, Jaco Buynink, Fred van Maaswaal (Aad Siranarasit), Michael Berrevoets, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Erik van Geest (Haysam Aradelaziz) en Dennis Louter.