De ouverture van het nieuwe voetbalseizoen tegen RCL bracht de Maaslanders meer dan het uiteindelijk verdiende. In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd, maar de tweede helft waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij. Dat MVV ’27 één minuut voor het verstrijken van de extra tijd alsnog op gelijke hoogte kwam, mocht best als een wonder beschouwd worden. Wanneer RCL de drie punten meegenomen zou hebben, zouden weinigen zich daarover verbaasd hebben.
In de eerste helft hadden de ploegen een lange tijd van aftasten nodig om te bepalen waar de zwakke punten bij de tegenstander lagen. Van lieverlee kroop men uit de schulp zonder dat er grote kansen ontstonden. Beide keepers konden gemakkelijk overeind blijven zonder zich te hoeven onderscheiden. De aanvallen hielden voornamelijk op bij de zestien, waar de defensies inmiddels overbezet waren.

MVV27 1 - RCL 1
De tweede helft gaf duidelijk een ander beeld. RCL zette MVV ‘27 vast op de eigen helft en de gastheren konden slechts spaarzaam uitvallen. Die uitbraken strandden vrij snel, omdat de aanvallers van MVV ’27 te weinig konden uitrichten tegen de felle verdedigers van RCL.
RCL forceerde hoekschoppen aan de lopende band, maar de bal ging tot geluk van MVV ’27 niet over de doellijn. En mochten de Leiderdorpers wél in kansrijke positie verkeren, dan weigerde de uitblinkende doelman Tom Binnendijk te capituleren. De van Lyra overgekomen goalie redde met gevaar voor eigen leven op onder andere een levensgrote kans voor Thom Wijnalda in de 54e minuut.
De bezoekers kwamen in de 83e minuut terecht aan de leiding. Een korte combinatie door de defensie van MVV ’27 bracht Frank Hillebrandt vrij voor Tom Binnendijk en zijn schot was niet te keren (0-1).
Plotseling verzette MVV ’27 de bakens en trok massaal ten aanval. De angst om te verliezen werd afgeschud en RCL moest terug op eigen helft. De spaarzame uitbraken van RCL gaven echter nog voldoende gevaar. Bij een van die aanvallen kopte Leroy van Westrienen uit een voorzet van Nick Permanand hard op het Maaslandse doel, maar Tom Binnendijk zorgde dat de definitieve beslissing uitbleef.

Lars Kloet kopte aan de andere kant van het veld over het doel van RCL en Jessy Zwaard kreeg in twee pogingen de bal niet goed weg van zijn voeten. Dat hij het zelfvertrouwen niet helemaal kwijt was liet hij nog net binnen de extra tijd zien. Een steekpass van Dion Dickhoff zette hem vrij voor het doel en zijn kogel was te machtig voor doelman Gideon de Lange (1-1). De consequent en streng fluitende arbiter Yusuf Durgunsu floot gelukkig niet veel later af voor het einde.
Opstelling: Tom Binnendijk, Lars Kloet, ,Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes (Jordi Lems); Silvio Vermeer, Robert van Mierlo (Dion Dickhoff), Fabian Vermeer, Lourens van Rooijen, Jesse Zwaard en Mark Akkerman (Coen Hordijk).