De opdracht was simpel voor de heren van JO19-1. Winnen van de leeftijdsgenoten van Lyra en de eerste periode zou worden gewonnen waardoor nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse zeker zou zijn. Aangezien er in deze competitie geen “makkies” tussen zitten was het vandaag ook weer afwachten wat het krachtsverschil tussen beide ploegen zou zijn. Al snel bleek de thuisploeg, ondanks de nodige afwezigen, toch iets beter dan de bezoekers. Er was meer balbezit maar echt gevaarlijk kon men nog niet worden voor het doel van Lyra. De bezoekers kwamen er ook af en toe uit maar verder dan een kopbal naast de goal uit een hoekschop kwamen zij niet.

Vlak voor rust sloeg MVV ’27 dan ineens keihard toe. Binnen drie minuten tijd werd de ruststand van 2-0 op het scorebord gezet. Eerst was het Julian Tinbergen die na een geweldige actie ook nog eens een schitterend doelpunt wist te maken. Vervolgens was het Max de Vetten die op aangeven van Jan de Baat de bal hard kon binnenkoppen. De Maaslanders konden dus met een lekker gevoel de kleedkamer opzoeken.
Dit lekkere gevoel nam de thuisploeg ook mee in de tweede helft. Er waren genoeg kansen om de marge te vergroten naar drie doelpunten, maar helaas faalde men in de afwerking. Lyra werd echter niet gevaarlijk dus het missen van de kansen kon (voorlopig) nog geen kwaad. Totdat Lyra tien minuten voor tijd ineens vanuit een hoekschop wist te scoren. Uit een scrimmage viel de bal plots voor één van hun voeten waardoor het toch nog spannend werd. MVV’27 was even van slag en de bezoekers geloofden ineens weer in een puntendeling. De thuisploeg vocht voor wat het waard was en de 2-1 overwinning werd over de streep getrokken. Door deze overwinning heeft MVV’27 JO19-1 nu 22 punten uit 8 wedstrijden en is het de verdiende winnaar van de eerste periode. Volgende week wacht de kraker tegen nummer 2 VCS JO19-1.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Julian Tinbergen, Michael van Vliet, Jan de Baat, Jay van Leeuwen (uit 57e min), Max de Vetten (uit 85e min), Siemen Hogendoorn (uit 75e min)
Wisselspelers: Rick Vijverberg (in 57e min), Wesley Houthuijsen (in 75e min), Luuk van Strijen (in 85e min), Mark van Barneveld