MVV27 - HOUTWIJK

MVV27 – HOUTWIJK

Opgelucht door de 2-1 overwinning op SV Houtwijk zochten de spelers de kleedkamer en de toeschouwers de kantine op. Met de 1-1 had menigeen al kunnen leven, maar de beslissende treffer van Lourens van Rooijen, één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd, was een meer dan prettig en welkom extraatje. Het Maaslandse team doorstond vervolgens nog een periode van billenknijpen aan extra speeltijd voordat de overwinning ’n feit was.

MVV ’27 had zomaar na een seconde of tien al op voorsprong kunnen komen. Mark Akkerman bracht doorkoppend Eric van Geest in stelling, maar diens harde schot werd gekeerd door de vuisten van de Haagse doelman Leslie Peek.
De eerste helft voltrok verder zonder dat de toeschouwers een al te boeiend schouwspel zagen. Het spelbeeld  van het gelijk opgaande duel was niet om over naar huis te schrijven. Echter, in tegenstelling tot ’n week eerder speelde MVV ‘27 met veel energie en beleving, iets wat dan ook de nodige overtredingen opleverde. Niet dat je daar trots op hoeft te zijn, maar de mannen van trainer Peter Broekman lieten zich dit keer niet zomaar opzij zetten.
Grote kansen waren in het eerste bedrijf zeldzaam. Eric van Geest kopte net naast uit een voorzet van Mark Akkerman. Aan de andere kant trachtte Davey Keijenberg met een lob doelman Glenn Mostert te verschalken, maar die laatste bracht met zijn rechterhand redding.

De tweede helft bood duidelijk meer spektakel. In ’n iets hoger tempo werden beide doelen opgezocht en kregen de doelmannen meer werk te verrichten.
Toch kon er pas in de 70e minuut in het Maaslandse kamp gejuicht worden. Mark Akkerman bracht de ingevallen Jesse Zwaard vrij voor de keeper. De spits had zelfs nog even tijd om rustig na te denken en haalde vervolgens doeltreffend uit (1-0).
Drie minuten later kreeg Davey Keijenberg een nagenoeg identieke vrije doorgang geboden van de Maaslandse defensie en bracht met zijn schuiver de stand weer in evenwicht (1-1). De wedstrijd kon nog alle kanten opgaan door de aanvallende aspiraties van beide teams.

Drie minuten voor het einde had Jessy Zwaard de beslissing kunnen brengen. Uit een zo’n afgemeten voorzet van Jeffrey Wupkes kopte hij hard en zuiver in, maar de knappe redding van Leslie Peek mocht er ook zijn.
De Haagse doelman moest twee minuten later alsnog capituleren. Jesse Zwaard was nu de aangever en Lourens van Rooijen rondde koelbloedig  en fraai af (2-1).
Met de vele minuten aan extra tijd was MVV ’27 er nog niet gerust op. SV Houtwijk had niets te verliezen en verhoogde de druk op het Maaslandse doel. Enkele hoekschoppen zorgden nog voor wat paniek in de defensie, maar MVV ’27 haalde uiteindelijk opgelucht de eindstreep.

De opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jeffrey Wupkes, Harm Voogt, Jordi Lems, Joey Leeuwenburgh (Leon van Kersbergen), Coen Hordijk, Mark Akkerman (Yennick Berrevoets), Eric van Geest (Jessy Zwaard) en Lourens van Rooijen.